”De tror tydligen att jag är gräsallergiker”

Nilsson petad igen: Det är en känslig fråga

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

FALKENBERG/STOCKHOLM. Elfsborgs tränarstab fortsätter med sitt rotationssystem.

Borta mot Falkenberg fick bland annat Lasse Nilsson stå åt sidan.

– Just i mitt fall nu är det tydligen så att de tror att jag är gräsallergiker och därför bara får spela hemmamatcherna, säger 32-åringen skämtsamt till C More Sport.

Det brukar heta att alla fotbollsspelare vill spela alla matcher. Elfsborgs tränarteam med Klas Ingesson och Janne Mian har valt en annan filosofi med ett rotationssystem som borta mot Falkenberg innebar att bland annat anfallaren Lasse Nilsson bänkades.

”Hellre spelat varje match”

– Det är en lite känslig fråga för svarar man fel kanske man inte får spela överhuvudtaget. Jag personligen hade hellre spelat varje match om man känner sig fräsch men det är olika från tränare till tränare och då får man acceptera att det här på det här sättet de vill jobba, säger Nilsson till C More Sport och fortsätter:

– Just i mitt fall nu är det tydligen så att de tror att jag är gräsallergiker och därför bara får spela hemmamatcherna (på konstgräset). Vi får se om jag kan komma in i dag. Det visar sig.

”Kan hänga ihop”

Den 32-årige anfallaren menar samtidigt att det finns både fördelar och nackdelar med rotationen i laget.

– Det är väldigt personligt. Det är klart att kontinuitet och självförtroende kan hänga ihop. För mig påverkar det inte så mycket men det är klart att självförtroendebiten kan ju bli lite ärrad ibland.

– Den absolut mest positiva delen i det är att du får fler spelare som är igång och känner sig delaktiga. Förhoppningsvis får du en tajtare grupp på det sättet och konkurrensen tätnar lite också.

Elfsborg vann matchen med 3-2 och efteråt svarade Klas Ingesson på Nilssons utspel.

– Det är väl gött att de reagerar på att de inte spelar! Hade de inte gjort det ska de definitivt inte vara med, säger Ingesson.

– Jag accepterar att någon blir förbannad, men inte att man drar med sig någon annan. De ska komma till mig med besvikelsen och snacka. Sedan är man med och konkurrerar som alla andra.

ARTIKELN HANDLAR OM