Ingen rår på Malmö

...men Svensson hyllar Zeneli – Elfsborgs nya guldklimp

1 av 2 | Foto: TT
Anders Svensson har gett upp jakten på MFF.
FOTBOLL

BORÅS. Upp på andra plats – men Anders Svensson, 38, dömer helt ut guldchanserna.

I stället öser veteranen beröm över näste (?) s­torstjärna i Elfsborg.

– Arber Zeneli gör en kanonmatch och ser v­äldigt spännande ut, ­säger Svensson.

Arber Zeneli, 19, spelade fram Johan Larsson till segermålet.

Fram till i går hade Arber Zeneli, 19, fått nöja sig med tio inhopp den här säsongen. Mot Gefle fick han chansen från start. Och den skottvillige yttermittfältaren låg bakom det mesta framåt och spelade elegant fram Johan Larsson till segermålet.

– Han går in och gör precis det som han är jävligt bra på: utmanar och skjuter. Han var ju väldigt nära att göra ett drömmål direkt och är väldigt bra man mot man. Vi har ju en tendens att vilja spela bollen in till mållinjen, men han tar avslut och har ett jävla fint skott. En otroligt stark d­ebut från start tycker jag, säger Anders Svensson.

”Vi får se mer”

– Han borde kanske ha fått mer speltid tidigare. Det ska bli roligt att följa honom, jag är väldigt övertygad om att vi får se mer av honom framöver, fortsätter Svensson.

Arber Zeneli var framträdande redan i vintras och aspirerade i allra högsta grad på en startplats i allsvenskan, men sedan kom en formdipp.

– Jag var kanske inte van vid så tuff träning, men det har känts bättre nu på slutet. Jag gjorde bra ifrån mig i dag och visade att jag vill vara med här. Man kan säga att jag är nöjd med debuten, säger 19-åringen, som har kontrakt till 2016.

”Finns inte en chans”

Tack vare segern klättrar Elfsborg till andra plats i tabellen och är nu åtta poäng bakom Malmö FF när fem omgångar återstår.

– Det är inget snack om att avståndet är för stort. Ingen rår på Malmö. Det finns inte en chans, säger Anders Svensson, som tillsammans med sina lagkompisar möter fyran AIK hemma på söndag.

– Vinner vi den matchen ser det väldigt bra ut inför slutspurten.

Arber Zeneli:

– Vi ska göra allt för att rycka ifrån AIK. Det blir svårt att komma ikapp Malmö, men man vet aldrig, de har ett tufft schema.

ARTIKELN HANDLAR OM