U21-landslagsman till Elfsborg

Jesper Manns lämnar J-Södra

Foto: Bildbyrån
Jesper Manns presenteras för Elfsborg.
FOTBOLL

IF Elfsborg presenterade i dag U21-landslagsmannen Jesper Manns. Ytterbacken kommer närmast från Jönköpings Södra.

– Elfsborg känns som helt rätt steg för mig att ta nu, säger Jesper Manns till Elfsborgs hemsida.

Det har ryktats kring Jesper Manns och IF Elfsborg en längre tid. Under onsdagen kunde Boråslaget, precis som Sportbladet uppgav tidigare i dag, presentera Jesper Manns. Försvararen har skrivit på ett femårskontrakt och tilldelats nummer 2.

Ytterbacken kommer närmast från Jönköpings Södra IF, där han förra säsongen gjorde 23 matcher i Superettan.

"Mycket spännande med sin explosivitet"

– Jag har gått på känsla och Elfsborg kändes bra från allra första början. Första intrycket av klubben var väldigt bra när jag var här och hälsade på och jag vet att de har tittat på mig under en längre tid under mina säsonger i Jönköping. Elfsborg känns som helt rätt steg för mig att ta nu, säger Jesper Manns till klubbens hemsida.

Försvararen beskriver sig själv på följande vis.

– Jag brukar beskriva mig själv som en snabb, fysisk, högerfotad ytterback. I första hand en defensiv spelare. Jag försöker alltid att stänga min kant först och sedan, när jag känner mig defensivt bekväm i matchen jobbar jag mig in offensivt i den.

Uppfattningen verkar delas av hans nya tränare.

–  Jesper är en ung, lovande spelare som är mycket spännande med sin explosivitet och sitt starka en-mot-en-spel både offensivt och defensivt, säger Magnus Haglund till Elfsborgs hemsida.

Två stycken U21-landskamper

Manns kommer att göra sin första träning med Elfsborg under torsdagen och sedan följa med på Elfsborgs träningsläger i Spanien.

– Självklart vill jag få spela så mycket som möjligt i år men först och främst vill jag ta mig in i laget och känna mig bekväm där. Jag vet att det är hård konkurrens men det känns utmanande och bra.

Elfsborgs klubb- och sportchef, Stefan Andreasson är nöjd över värvningen och säger så här till Elfsborgs hemsida.

– Att Jesper kommer till oss ligger i helt i linje med vår strategi att få unga, duktiga spelare till oss. Jesper är en spelare som vi har haft ögonen på länge och vi är oerhört glada och stolta över att ha knutit honom till Elfsborg.

19-årige Manns, med Triangelns IK som moderklubb, är en del av det nya U21-landslag som i höstas spelade sina två första landskamper. Tidigare har försvarsspelaren även spelat för U17- och U19-landslaget.

FAKTA

Elfsborgs nyförvärv och förluster

Spelare in:

Simon Lundevall (Gefle IF), Viktor Götesson (Mjällby AIF) och Jesper Manns (Jönköpings Södra).

Spelare ut:

Mikkel Beckmann (Klubb ej klar).

ARTIKELN HANDLAR OM