Hedlund utbytt poängräddare: Är besviken givetvis

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Hedlund byttes ut mot Arber Zeneli efter timmens spel.
FOTBOLL

BORÅS. Målskytt och poängräddare.

Men utbytt.

– Givetvis blev jag ­besviken. Jag tycker att jag kom igång bra efter målet, säger Simon H­edlund.

Elfsborg buades ut av hemmasupportrarna efter 1–1 mot Hammarby, och det var missnöjda miner även hos spelarna.

– Jag tycker inte vi har speciellt mycket rörlighet i laget. Vi blir stillastående. Vi kämpar givetvis, men vi är för dåliga offensivt, säger Simon Hedlund.

Han stod för den viktiga kvitteringen, men byttes ut strax efter av Magnus Haglund.

– Tungt att bli utbytt som målskytt. Jag tycker vi hade ett bra flyt där, kontrade bra när Hammarby tappade boll i farliga lägen. Men Arber Zeneli gjorde det bra också, så det gjorde inte så stor skillnad spelmässigt med bytet. Vi tog över matchen ändå, säger Hedlund.

”Varit ett jäkla drag”

Elfsborgs problem från förra året levde dock kvar, med stort bollinnehav och få skapade målchanser.

– Det har sett riktigt bra ut på försäsongen och i svenska cupen, det har varit ett jäkla drag i anfallsspelet. Men i dag låste det sig. Vi kommer inte upp i nivån i dag, i första halvlek känns det som att vi joggar runt på planen. Vi är inte riktigt där tyvärr, säger mittbacken Sebastian Holmén.

Inte riktigt där, i en hemmapremiär?

– Ja, hade jag vetat vad det beror på… Men jag håller med dig, det är konstigt. Mycket folk på läktarna, bra drag. Vi ville väldigt mycket i dag, ville visa h­emmapubliken att vi är att räkna med i år. Då kan det låsa sig.

”Vi var klart bättre”

Både ni och Hammarby verkar vara missnöjda med spelet och poängfördelningen?

– Mm, de kanske ska vara lite mer nöjda kan jag tycka. Även om vi inte kommer upp i nivå så tycker jag att vi är det klart bättre laget i 90 minuter och styr spelet stora delar av matchen. Så, jag vet inte, men de ska nog vara lite mer nöjda än oss i alla fall.