Mittfältare förlänger med Elfsborg

Landslagsmannen skriver på för fyra nya år

FOTBOLL

Elfsborg nyblivne landslagsman Marcus Rohdén förlänger kontraktet. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2018.

– Jag ser fram emot kommande år med Elfsborg, som är klubben som ligger mig varmast om hjärtat, säger Rohdén.

Elfsborg säkrar upp med ännu en spelare. Viktor Claesson, Lasse Nilsson och Adam Lundqvist har alla kritat på nya kontrakt med klubben från Borås. Senast i raden att förlänga är nyblivna landslagsmittfältaren Marcus Rohdén, 23.

– Jag kunde ha valt att inte skriva på någon förlängning med Elfsborg och kanske gå som Bosman, men det var inget jag ville alls. Mitt mål och dröm är fortfarande att en vacker dag gå utomlands, och om det blir så vill jag att det ska bli så bra som möjligt för Elfsborg, säger Marcus Rohdén till klubbens hemsida.

Kom till klubben som 16-åring

Marcus Rohdén kom till Boråsklubben som 16-åring från moderklubben Hössna IF och fick sitt första A-lagskontrakt 2012, samma år som Elfsborg tog sitt senaste SM-guld. Sedan den säsongen har den hårt arbetande mittfältaren blivit en viktig kugge i Elfsborgs spel.

–  Marcus får räknas som lagets hjärta och lunga med sitt enorma löpande och sin extremt uppoffrande spelstil som han kryddar med bra passningsspel och att han är involverad i målchanser i varje match. Det är en fantastisk kille som har utvecklats mycket på senare tid, så det är naturligtvis mycket glädjande att kunna knyta upp honom till Elfsborg för en lång tid framöver, säger managern Magnus Haglund.

"Måste bevisa att jag är värd det nya kontraktet"

Nu har mittfältaren fullt fokus på att vinna fler titlar med klubben och fortsätta utvecklas.

– Nu ser jag fram emot kommande år med Elfsborg, som är klubben som ligger mig varmast om hjärtat. Jag tycker att vi har ett väldigt spännande projekt på gång med alla unga spelare och sättet som vi spelar på. Jag vill vinna titlar och nå framgångar med det här laget och den här klubben som jag verkligen känner mig som en del av, säger han och fortsätter:

– För min egen del handlar det ju om att jag måste bevisa att jag är värd mitt nya kontrakt, så det som gäller är att fortsätta jobba hårt, utvecklas som fotbollsspelare och hjälpa laget till att nå framgångar.