”Undrade om det skulle bli 7-6...”

Galen målfest när Elfsborg sänkte AIK: Bästa lag vi mött

1 av 3
FOTBOLL

BORÅS/STOCKHOLM. Nabil Bahoui gjorde två mål på 18 minuter i comebacken för AIK – sedan sammanfattade 24-åringen den första halvleken med ordet ”skit”.

Detta då AIK också lyckats släppa in tre mål på 21 minuter i en märklig start på 2-3-förlusten mot Elfsborg.

– Första halvlek var det sjukaste jag varit med om. Jag vet inte vad som hände, säger matchhjälten Arber Zeneli till Sportbladet.

SPELARENKÄT: De är allsvenskans bästa och värsta fans

Det var en fullständigt osannolik öppning på toppmötet mellan Elfsborg och AIK i allsvenskan. Efter 21 minuter hade publiken på Borås Arena fått se fem mål. Tre för hemmalaget och två för gästande AIK.

Problemet: Defensiven

Nabil Bahoui, tillbaka efter en hjärnskakning, gjorde båda AIK:s mål. Redan efter en minut och 52 sekunder placerade mittfältaren dit 1-0 och efter 18 minuter höll sig Bahoui framme framför mål på Johan Blombergs missade skott och rullade in 2-2.

Problemet för AIK (och Elfsborg) var defensiven. Viktor Claesson gjorde 1-1 för Elfsborg, Per Frick 2-1 på nick och Arber Zeneli 3-2 med ett vackert avslut efter slarv av AIK-backen Haukur Hauksson.

– Skit, sa Bahoui om gästernas första halvlek.

”Bästa lag vi mött”

Elfsborgs tränare Magnus Haglund var mer positiv.

– Man undrade om det skulle bli 7-6 eller vad det skulle bli. Men otroligt sevärd halvlek för publiken, säger Haglund i C More.

20-årige Arber Zeneli blev matchhjälte med det avgörande målet, passningen till 2-1-målet och en genom hela matchen stark prestation tills han klev av med kramp efter 66 minuter.

– Det var en speciell fotbollsmatch det här men vi möter ett starkt AIK och jobbar på så vi är glada för de här tre poängen. AIK är ett starkt lag. De bästa vi mött hittills, säger Magnus Haglund.

– Vi ger oss chansen att vinna, vi har tillräckligt många chanser men det räcker inte för att vinna matchen, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

SPELARENKÄT: De är allsvenskans bästa och värsta fans

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK