Elfsborgs svar till AIK: Inte värdigt en spelare

Lagkaptenen Kevin Stuhr Ellegaard: "Sjukaste jag hört på länge"

1 av 4
FOTBOLL

AIK förlorade gårdagens match mot Elfsborg efter en galen inledning – och skyllde sedan på solen.

Ursäkten får inget gehör hos hemmalaget.

– Det var något av det sjukaste jag hört på länge. Det är inte riktigt värdigt för fotbollsspelare att komma med en sådan ursäkt, säger lagkaptenen Kevin Stuhr Ellegaard till Sportbladet.

Det allsvenska toppmötet i Borås mellan Elfsborg och AIK fick en kaosartad inledning.

På 21 minuter hann AIK:s Nabil Bahoui bli tvåmålsskytt.

Men nöjd? Nej.

Elfsborg gjorde i sin tur tre mål.

Efter matchen skyllde backarna Nils-Eric Johansson och Per Karlsson på den lågt stående solen som de och AIK-spelarna hade i ögonen under den första halvleken, efter att Johansson förlorat slantsinglingen med Kevin Stuhr Ellegaard.

– Den var avgörande, sade mittbacken Per Karlsson.

– Bygg en större arena som täcker solen, sade Johansson.

Men Elfsborg har ingen sympati med motståndarnas ursäkter.

– Det var något av det sjukaste jag hört på länge. Det är inte riktigt värdigt för fotbollsspelare att komma med en sådan ursäkt. Man ska kolla inåt istället, säger Kevin Stuhr Ellegaard.

"Aldrig höra det från oss"

– Det får stå för AIK, men du kommer i alla fall aldrig höra en Elfsborgspelare skylla på att solen var i ögonen. Sedan håller jag med om att solen var stark, men så är det ju på många arenor. Det går ju inte att skylla på arenan borde vara större! Men vi bygger inte en arena för att skymma solen utan för att den ska gå och fylla…

Vad har ni spelare sagt efter matchen?

– Vi har skojat om just det... Att det är roligare att spela på vår arena, än på en halvfull Friends. Hela det här gör att det känns extra speciellt att vinna mot AIK. De gnäller lite mer än de andra lagen, så det känns gött och ta tre poäng mot dem, säger han.

Backen Adam Lundqvist håller med målvakten om att AIK:s förklaring efter matchen hade sina brister.

– Visst, solen stod lågt och kan nog ha varit ett hinder för deras backlinje, men samtidigt så påverkar det ju våra forward också, som ska upp och nicka.

De pratade om att ni borde bygga om arenan, eller kanske sätta upp ett solskydd...

– Haha, ja jag läste det på Sportbladet. Jag förstår inte riktigt hur det skulle gå till, skulle vi sätta upp en solfjäder eller? Jag har spelat där i fyra år och inte uppmärksammat det problemet. Men de är väl bortskämda på Friends.