Sufstars skakade Elfsborg

Foto: Bildbyrån
Somaliska UFs Yusuf Abdulrahim Rajab.
FOTBOLL

Division 4-laget Sufstars FC åkte ur Svenska Cupen mot Elfsborg. Men med resultatet 0–1 var spelarna ändå stolta över att ha skakat om det allsvenska topplaget.

– Genom det här visar vi andra lag att det går. Om vi kan göra det kan andra lag också göra det, säger Sufstars Yusuf Abdulrahim Rajab.

Växjölaget Sufstars FC går fram som tåget i division 4 elit. I Svenska Cupen har laget slagit ut Öster och på onsdagskvällen utmanade de Elfsborg.

– Vi gav dem verkligen en match och vi gjorde vårt allra bästa, men Elfsborg är ett bra lag. Vi ville vinna, men vi är stolta, säger Yusuf Abdulrahim Rajab.

Två straffsituationer

Han beskriver matchen som jämn sett till chanser, men när Elfsborg gjorde 1–0 genom Viktor Prodell syntes vissa skillnader.

– Då måste vi gå upp och chansa mer. Men spelet är ganska jämnt ändå. VI har två straffsituationer, och om domaren hade blåst vid en av dem hade det kunnat bli en annan match. Men vi kan inte skylla på det.

Vad är den stora skillnaden lagen emellan?

– De är äldre än oss. Vi är mellan 19-20 år.

Kan du beskriva känslan i ert lag?

– Vi spelar verkligen som ett lag. Även om spelare är individuellt skickliga, gör vi allt som ett lag.

Spelar för hela Växjö

Vad betyder det här för laget?

– Jättemycket. Vi är ett väldigt ungt lag, som skriver lite historia genom att det är vi, Sufstars, som får hit Elfsborg, säger Yusuf Abdulrahim Rajab och tillägger:

– Vi spelar inte bara för oss utan även för hela samhället. Folket står bakom oss så vi måste göra vårt bästa för att göra vår stad stolt.