Hedlund: ”Vi är nummer ett – sen kommer MFF”

Elfsborg smyger med i guldracet: ”Det passar oss bra”

FOTBOLL

Kalmar. Elfsborg vinner igen – och smyger med i guldracet.

– Det är som vanligt, det snackas bara om storstadslagen. Ingen tror på oss, mer än vi själva. Det passar oss bra, säger Elfsborgs nya succéanfallare Simon Hedlund.

Elfsborg är i delad serieledning med IFK Göteborg efter första segern någonsin på Guldfågeln Arena.

Hela sju poäng före regerande mästarna Malmö FF – ändå pratar väldigt få om Elfsborg som guldlag i höst.

– Det passar oss bra att få smyga med. Jag tror på oss, vi tror på oss, det räcker. Sedan får andra tro på storstadslagen, säger Simon Hedlund.

Hur rankar du topplagen?

– Vi är nummer ett. Sedan tänkte jag jag säga Malmö FF. Men AIK är alltid bra, precis som IFK Göteborg. Det är många bra lag med där uppe.

Simon Hedlund började som vanligt på mittfältet. Men när Henning Hauger tvingades  av planen redan efter 23 minuter kastade Magnus Haglund om korten.

Upp med Hedlund på topp, Lasse Nilsson som släpande forward, Viktor Claesson som innermitt och på kanterna Simon Lundevall och Aber Zaneli.

– Det här var min första match som forward på sju år. Jag får hoppas jag får fortsätta här nu, men vi har Viktor Prodell (skadad i går) i bra slag så det blir nog svårt att få behålla platsen, säger Simon Hedlund med ett leende.

”Målen som räknas...”

Hedlund var planens lysande stjärna. Han satte själv 1–0, serverade Zaneli till öppet mål för 2–0 och satte själv sedan 3–0. 2+1 alltså.

– Väldigt roligt. När jag missade min chans i första halvlek tänkte jag; jag kan inte göra mål. Det var ett dåligt avslut.

Men Hedlund skulle få fler chanser – och visade att han verkligen kan göra mål.

Matchavgörande var 1–0-målet som Simon Hedlund gjorde efter fått bästa halvtidstipset av Anders Svensson.

– Anders sa att målvakten spelar tillbaka bollen till den som slår tillbakapasset. Så när Kalmar spelade tillbaka bollen till målvakten i andra tänkte jag på det, och läste situationen helt rätt. Jag bröt målvaktens pass och hade bara till att lägga in bollen i öppet mål, ett av mina enklaste mål någonsin, säger Hedlund och tackar sin mittback för tipset.

Ett lag att räkna med

Ett tips som gör att Elfsborg är i delad serieledning – för innan 1–0-målet var det här Kalmar FF:s match.

– Med tanke på hur det såg ut i dag är det tur att det är målen som räknas i fotboll och inget annat, säger Magnus Haglund med ett leende.

Elfsborg är på humör, smyger med och har massor av matchvinnartyper i truppen.

Helt enkelt ett lag för guldstriden om någon missat det.