Anders Svensson blir kvar i Elfsborg

FOTBOLL

Flytten till Indien blir inte av.

Anders Svensson, 39, har tagit beslutet att stanna i guldjagande Elfsborg.

– Jag vill ge tillbaka till klubben jag älskar och dess supportrar, säger han.

Det var i slutet av juli som Sportbladet skrev att Indian Super League hade 39-åringen i sikte och att Delhi Dynamos räknade med svensken när ligan startar den 3 oktober.

Anders Svensson har nu haft en tid att fundera på hösten och har trots allt bestämt sig för att stanna i Elfsborg, som är indragen i den absoluta guldstriden i allsvenskan.

– Det känns väldigt skönt nu när jag har tagit beslutet att stanna, det känns rätt i både magen och i hjärtat. Att få spela klart min sista säsong i karriären i Elfsborg som verkligen är min klubb och dessutom få göra det i en guldstrid, säger han till klubbens hemsida.

"Förhoppningsvis SM-guld"

– Jag ser fram emot en helt fantastisk avslutning i allsvenskan där vi förhoppningsvis kan ta ett SM–guld eller åtminstone en Europaplats, det ska bli riktigt roligt, fortsätter han.

I samtalen med Elfsborg har Svensson också kommit lite längre i diskussionerna kring vad han ska göra när han lägger skorna på hyllan i vinter, enligt Sportbladets källor. Men exakt vad Svensson ska göra i Elfsborgs organisation är inte känt.

"Gett mig så mycket"

– Elfsborg har gett mig så mycket, så jag vill ge tillbaka till klubben jag älskar och dess supportrar. Jag kommer ge mitt allt, som jag alltid gör, under de här sista matcherna och hjälpa till med att nå framgång, säger han.

– Det kommer såklart bli väldigt speciellt att sluta cirkeln på Borås Arena under den sista matchen, och jag ser fram emot att avsluta på bästa möjliga sätt.