Bekräftat: Elfsborg värvar landslagsman

”Fick ett väldigt bra ekonomiskt erbjudande”

Foto: Bildbyrån
Jörgen Horn kommer från Strömsgodset senast.
FOTBOLL

Elfsborg värvar landslagsmeriterade norrmannen Jörgen Horn.

Den 28-årige mittbacken ansluter närmast från Strömsgodset.

– Han fick ett väldigt bra ekonomiskt erbjudande från Elfsborg vi inte var i närheten av att matcha, säger den norska klubbens sportchef Jostein Flo.

Det är en mycket meriterad förstärkning Elfsborg gjort klart med. Jörgen Horn har gjort två a-landskamper och 14 U21-matcher för Norge och spelat för Kjelsås, Vålerenga, Moss FF, Viking FK, Fredrikstad och Strömsgodset där han vann ligan 2013.

”Kostar 3,7 miljoner”

Den norska klubben ville behålla 28-åringen men kunde inte stå emot budet från Sverige.

– Han fick ett väldigt bra ekonomiskt erbjudande från Elfsborg vi inte var i närheten av att matcha. När vi förlängde med Jörgen förra året var det under premissen att vi skulle utvärdera en försäljning om det kom ett bud från en klubb i Norden. Det var lite av premissen för att han skrev under, säger Strömsgodsets sportchef Jostein Flo till klubbens hemsida.

Enligt Fotbollskanalen betalar Elfsborg 3,7 miljoner kronor för Horn som skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Allt har fungerat perfekt och jag har blivit väldigt väl omhändertagen. Det jag vet om Elfsborg sedan tidigare är att det är en mycket framgångsrik klubb med två guld de senaste nio åren som har en bra ungdomsverksamhet, och framför allt att man vill spela bra fotboll här. Jag är van vid att hålla bollen på marken och spela teknisk och snabb fotboll, så det kommer bli fint, säger Horn till Elfsborgs hemsida.

”Kommer fungera som en ledare”

Managern Magnus Haglund är också positiv.

– Det känns fantastiskt bra att vi har lyckats landa värvningen av Jörgen Horn, en spelare som jag har haft ögonen på under en längre tid. Det är en stark, tuff och spelande mittback som jag tror kommer fungera som en ledare i truppen. Jörgen kommer definitivt förstärka vår defensiv och vi är mycket glada över att ha honom här.