Rohdén: ”Är redo för ett utlandsäventyr”

Elfsborgs mittfältare vill utomlands

Foto: Bildbyrån
Marcus Rohdén var en av bara fem i svenska truppen som nådde upp till tre plus från Sportbladets jury i gårdagens match.
FOTBOLL

Abu dhabi. Sportbladet avslöjade att Hapoel Tel Aviv jagar Marcus Rohdén.

Elfsborgs mittfältare är smickrad.

– Det är kul att höra. Jag är redo för ett utlandsäventyr.

EM-aktuelle Marcus Rohdén var en av få som övertygade när Sverige spelade 1–1 mot Estland. Elfsborgs dynamiske mittfältare fick inte chansen centralt – men Erik Hamrén har ett gott öga för Rohdén som i stället startade till höger.

– Jag kom in bra i matchen. Serverar bland annat Emir (Kujovic) ett bra läge. Jag får mycket boll och utmanar min gubbe en hel del. Det händer ganska mycket omkring mig, säger 24-åringen.

Under onsdagen avslöjade Sportbladet att israeliska Hapoel Tel Aviv är ute efter svensken. Elfsborg ska ha nekat ett inledande bud på 5-7 miljoner kronor för Rohdén, som har kontrakt till 2018.

Redo för en flytt

– Jag såg det. Jag har inte pratat med min agent om det än. Klart att det är roligt när det finns intresse: men vi får ta ställning när det är konkret.

Du har varit intressant för israeliska klubbar tidigare. Vad vet du om ligan?

– Jag vet ärligt talat inte så mycket. Det var ju rykten i somras också och då kollade man in den lite. Den är väl som allsvenskan, fast lite bättre.

Pengarna är väl också bättre?

– Den ekonomiska biten är bättre, ja. Topplagen i ligan är ju med i Champions League. Klart att det hade varit... nej, men vi får se.

Redo för en flytt?

– Jag känner att jag har varit i allsvenskan i fyra år nu. Januariturnén två gånger. Klart att jag känner mig redo för ett utlandsäventyr.

Hoppas på EM

Skulle en flytt till en större klubb stärka dina EM-chanser?

– Absolut. Men även om jag är kvar i Elfsborg skulle det fortfarande finnas en chans. Det kommer oavsett krävas en otroligt bra vår om man ska ha en chans att slå in sig i EM-truppen.

Du kan spela på samtliga mittfältspositioner. En fördel?

– Visst: man vill ju ha en specifik position som är "sin". Men det är definitivt en fördel att kunna spela på flera positioner. Många tränare vill nog ha spelare med sådana egenskaper.