Storpublik och ekonomisk jackpott för Elfsborg

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
Den tidigare Real Madrid-stjärnan Roberto Carlos orsakade stor uppståndelse på läktaren.
FOTBOLL

BORÅS. Storpublik och ekonomisk jackpott för Elfsborg.

– Det var fantastiskt att se så mycket folk på läktarna, säger Real Madrids tränare, förre storstjärnan Santiago Solari, till Sportbladet.

Elfsborg skakade storlaget Real Madrid i Uefa Youth League. Men trots massivt publikstöd (6 668 åskådare) och kvittering till 1–1 med halvtimmen kvar förlorade de till slut sextondelsfinalen med 1–3.

– Framför allt var det en otrolig publiksiffra. Det gamla publikrekordet kom i finalen i fjol (5 400). Nu har vi det i stället, det är makalöst. En makalös kväll, och vi skakar Real Madrid, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Fick öppna fler läktare

Enligt Uefas hemsida är dock rekordet på drygt det dubbla, 13 162 på kvartsfinalen mellan Anderlecht och Porto i fjol. Men publiktillströmningen till Borås Arena skapade ändå trafikkaos utanför arenan och fick Elfsborg att öppna upp ytterligare två läktare. 20 minuter in i matchen kom det fortfarande in åskådare.

För Elfsborg betydde publiksiffran en ekonomisk jackpott. Det var gratis inträde, men 101 sponsorer betalade en krona var per åskådare. Det innebär närmare 700 000 kronor i intäkter för en match där föreningen inte behövde ha många personer i tjänst.

– Så var det. Vi jobbade mot 5 000 åskådare, men nu blev det ännu mer. Real Madrid lockar ju förstås, det var många ungdomar som kom hit och det var härligt att kunna ge dem möjligheten att få se den här matchen.

”Fantastiskt för de unga”

Även Real Madrids tränare, förre argentinske storspelaren Santiago Solari, var lycklig.

– Jag är glad, det här är en fantastisk turnering. Och det är fantastiskt för de unga spelarna att få möjlighet att spela inför en sån här storpublik. Men jag är inte överraskad, jag trodde faktiskt på ännu fler åskådare. Till den här turneringen kommer det väldigt många åskådare på vissa ställen, och de får verkligen se framtidens stjärnor.

ARTIKELN HANDLAR OM