Trippla allsvenska fiaskon i cupspelet

Försvann mot division 1-lag

Foto: BILDBYRÅN
UTSLAGNA Kalmars Måns Söderqvist, Falkenbergs Dan Keat och Åtvidabergs Kristian Bergström.
FOTBOLL

Ett försvann under ordinarie tid, ett efter förlängning och ett efter straffar.

Tre allsvenska lag åkte ut redan i den andra omgången av Svenska cupen mot lag från division 1.

Daniel Nicklasson blev hela Kristianstads hjälte när han inför 648 åskådare såg till att division 1-laget stod för en praktskräll och slog ut allsvenska Kalmar FF med 2-1.

”Saknas vinnarmentalitet”

– Jag kände att jag fick en kanonträff. Vilken känsla att se bollen sitta. Jag har faktiskt gjort några snygga mål mot Kalmar genom åren, säger Nicklasson till klubbens hemsida.

– Vi har många bra spelare men det saknas vinnarmentalitet, säger Kalmar-tränaren Hans Eklund till barometern.se.

Men skåningarna var långt ifrån ensamma om att skrälla på onsdagen. I Trollhättan bjöds publiken på ett drama när hemmalaget besegrade Falkenberg med 2-1 och även utanför Stockholm kom en riktig knall.

Knall efter straffar

Allsvenska mittenlaget Åtvidaberg fick bara 2-2 mot Huddinge och tvingades till en förlängning. Efter att den slutat mållös kunde hemmalaget säkra sin skrällseger efter 7-6 på straffar.

För Husqvarna FF går det tungt i superettan, och det gick inte bättre i cupspelet. Hudiksvall, från division 2 norra, vann med 2–0. Dessutom fick Husqvarna skador på försvararna Didric Andersson och Malek Iskander tidigt i matchen.

Superettankollegorna Gif Sundsvall och Östersund förlorade också mot division 1-motstånd. Dalkurd vann mot "Giffarna" med 4–1 och Västerås vann med 3–1 mot Östersund.

ARTIKELN HANDLAR OM