Henke: ”Det är helt och hållet mitt fel”

FOTBOLL

GÄVLE. Falkenberg kollapsade i den andra halvleken.
Då sågade Henrik Larsson – sig själv:
– Det är helt och hållet mitt fel, säger Falkenbergtränaren.

Gefle dominerade bollinnehavet stort i första halvleken. Men Falkenberg spelade smart och utnyttjade ett av de få lägen de skapade. I den 37:e minuten kunde Stefan Rodevåg nicka in det viktiga ledningsmålet.

Inför den andra halvleken hade Falkenberg skaffat sig en bra utgångsläge i den viktiga streckmatchen.

Då raserades allt direkt.

På drygt tre minuter i inledningen av andra halvlek gick Gefle från 0–1 till 2–1.

”Det är helt och hållet mitt fel”

Och ansvaret för det la Henrik Larsson på sig själv:

–  Mitt ansvar som tränare är att väcka spelarna i halvtid. Där får jag ta på mig att jag inte riktigt lyckades med det i dag. Innan de kvitterar har de bud på något mål. Så det är helt och hållet mitt fel, säger den förre storspelaren och fortsätter:

– Vi vet på förhand att alla matcher blir tuffa och då måste vi få undan bollen på 1–1-målet. Vi har ett par bra chanser att göra det men lyckas inte och det på grund av att jag inte väckt dem tillräckligt i halvtid, säger Henrik Larsson.

”Ett eget och bra spel”

Ska man behöva väcka spelare på den här nivån i en sån här viktig match?

– Nej…, men det är ju som det är. Att spelarna kanske går ner lite för mycket i varv under pausen. Det är mitt ansvar att det inte blir så. Då är det bättre att kanske gå ut lite tidigare så vi är lite mer på gång. Man får inte glömma att för i stort sett de flesta av spelarna är det första gången de befinner sig i allsvenskan.

Falkenberg återhämtade sig aldrig efter den smällen och Gefle kunde i slutminuterna fastställa slutresultatet till 3–1.

Trots den tunga förlusten har Henrik Larsson stora förhoppningar att hans lag ska överleva första säsongen i allsvenskan.

– Vi har ett eget och ett bra spel. Och vi har framför allt en tro i gruppen att vi ska klara av det vi har sagt att vi ska göra.