Krisen för Henkes FFF allt värre

FOTBOLL

Femte raka förlusten – och nu väntar IFK Norrköping.
Ett krisande Falkenberg känner pressen.
– Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att den blir väldigt viktig, säger tränaren Henrik Larsson.

Foto: Bildbyrån

Den 17:e augusti avfärdades Åtvidaberg med 3-0 på Falkenbergs IP. Då hade Henrik Larssons mannar spelat in 23 poäng på kontot, och nykomlingarna gett sig ett utmärkt läge att förnya kontraktet. En dryg månad senare har de förlorat fem raka matcher. I går var det Djurgården som blev för svåra på Tele2 Arena. Ett defensivt balanserat Falkenberg straffades av Mark Mayambela i den 82:a minuten.

– Det är surt att sitta här utan några poäng. Men man får inte poäng, man tar dem, säger Henrik Larsson som försökte förklara varför laget tappat formen.

– Det är väl så att lagen börjat läsa oss. De täpper till de ytor som vi fick tidigare under säsongen. Motståndarna har förstått att vi är ett bra lag.

”Behöver inte vara Einstein”

I nästa omgång väntar Norrköping (kvalplats), som trots en match mindre spelad är två poäng före Falkenberg (nedflyttningsplats).

– Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att den blir väldigt viktig, säger Larsson och fortsätter:

– Jag är inget mattegeni, men vi har 23 poäng. Det är fem matcher kvar. 15 poäng kvar att spela om. I min bok blir det 38 poäng, och då åker vi inte ut.

Mittfältaren Anton Wede tror att hemmafördelen blir viktigare än vanligt.

– Norrköping är ett konstgräslag. Sådana lag gillar inte att komma till Falkenbergs IP. Vi har haft ett bra tryck och anfallsspel i varje match där.

FAKTA

Djurgården–Falkenberg 1–0 (0–0)

1–0 Mark Mayambela (82).

Varning, Djurgården: Mark Mayambela.

Domare: Andreas Ekberg, Lund.

Publik: 7 865.