Fjärde MFF-backlinjen på fjärde matchen

FOTBOLL

FALKENBERG. Fyra matcher – fyra olika backlinjer.

Ett vilset Malmö släppte in tre mål mot Falkenberg.

– Jag vet inte var jag ska börja, vi får kolla på video efteråt, säger Åge Hareide.

Åge Hareide.

Falkenberg hade bara 34 procents bollinnehav och skapade inte mycket. Men det räckte till tre mål. ­Malmös defensiv var klart underkänd.

– Det är inte tillräckligt bra i första. 1–0-målet är för dålig markering. 2–0 är ett motlägg som går rakt fram. Vi vet att Falkenberg är bra, det var ingen överraskning. Men vi gick ju inte ut för att ha 2–0 i röva efter först ­halvlek, så är det ju. Men jag tycker vi höjer oss i ­andra i alla fall, säger ­come­backande Erik ­Johansson.

Vad är det som inte ­funkar?

– Det var väl i princip ­bara målen som inte funkade. Annars tycker jag inte att de har något annat. De lyfter bollar mot den store, starke snubben på topp. Vad jag kan säga om honom? Tja, han var en stor och stark snubbe. Det finns inte så mycket annat att säga. Men han är en bra targetplayer, vill Falkenberg ha det ­spelet så är det en perfekt spelare att använda. Men vi satte en mittfältare (Oscar Lewicki) på honom i andra, så han kunde bara skarva vidare och vi backar kunde vinna bollarna bakom. Det var en ganska lätt lösning.

Högerbacken Andreas Vindheim fick chansen att göra debut från start, men byttes ut redan i paus. Det var Malmös fjärde backlinje på lika många matcher.

– Jag har spelat tre från start med tre olika formationer och uppställningar, det här var min och Eriks första tillsammans, säger Rasmus Bengtsson, som ­ändå inte ville skylla på det.

– Nä, är man tillräckligt bra så ska man kunna anpassa sig till de flesta.