Mittbacksvärvning av Falkenbergs FF

FOTBOLL

Falkenberg stärker upp sitt försvar.

Laget har värvat danske mittbacken Thomas Juel Nielsen, 25.

– Jag är väldigt, väldigt glad, säger han till klubbens hemsida.

Den tredje april spelar Falkenberg allsvensk premiär mot IFK Göteborg.
Och precis som IFK satsar FFF på danska förstärkning. I dag presenterade klubben den 25-årige danske mittbacken Thomas Juel Nielsen som skrivit på ett tvåårskontrakt. Närmast kommer han från en sejour i norska Sandefjord.

– Det är ett bra byte för mig. Det är ett lag i högsta ligan och det ska blir jättekul att spela centralt i en fyrbackslinje igen. Jag ska vara ärlig säga att det passar mig mycket bättre än den trebackslinje vi har haft i Sandefjord de senaste två åren, säger han.

Juel Nielsen har ett antal ungdomslandskamper på meritlistan och förutom Sandefjord har han spelat i danska AB och Hvidovre.

Känner "Danmarks Ronaldinho”

– Jag har väldigt bra minnen från tiden i ungdomslandslaget. Jag gjorde två mål och spelade bland annat med IFK Göteborgs Mads Albaek, ADO Den Haags målvakt Martin Hansen och Mathias Jörgensen, som spelat i PSV och nu spelar för FC Köpenhamn, säger han och berättar att den enda spelaren han känner i dagens FFF är landsmannen Alexander Jakobsen.

– De flesta känner till honom från reklamen i Danmark där han kallades Danmarks Ronaldinho. Jag visste gott och väl att han spelade här. Jag känner honom inte personligen, men det är kul att ha en landsman här. Han har bara haft bra saker att säga. Det gjorde det ännu lättare välja Falkenberg.

ARTIKELN HANDLAR OM