Minst & bäst

Lantto bakom Gefles seger

FOTBOLL

– Henke Larsson är inte så lång han heller, och det är ju en skaplig spelare, säger Jonas Lantto.

Gävle. Storleken har ingen betydelse. 169 centimeter Jonas Lantto var planens gigant och ordnade Gefle IF:s första hemmaseger.

Han kommer från Kiruna, är kort i rocken och spelar i juniorstorleken 38 på skorna.

Jonas Lantto får hela tiden höra talas om sin litenhet. I går avgjorde han dessutom med skallen.

– Jag har enda sedan jag föddes fått höra att jag är kort, vad kan jag göra åt det? Det gäller bara att vara smart och utnyttja sin storlek på bästa sätt i stället, säger Jonas Lantto på sin breda norrländska.

Passade fram till 1–0

I går var han överallt på planen, sprang sönder ÖSK på vänsterkanten och låg bakom Gefles båda mål. Till det första slog han ett inlägg som Hasse Berggren bara skarvade vidare till Amadou Jawo som enkelt slog in 1–0. Tvåan nickade han själv in på ett inlägg från IFK Göteborg-förvärvet Jonathan Berg.

– Det var bara att sätta dit skallen. Det var skönt att någon annan än Jawo och Berggren fick göra mål. Jag har fått en del pikar av just Jawo och Berggren, nu har jag tystat dem och det är bra att sprida målskyttet på fler, säger Jonas Lantto.

”Mer självförtroende”

Lantto har spelat till sig en plats i startelvan den här säsongen.

– Mer speltid ger mer självförtroende, jag känner att jag vuxit rejält och jag har nog aldrig varit bättre, säger Jonas Lantto.

Hur bra är Gefle IF?

– Bättre än de flesta tror, vi har hållit nollan i tre matcher på raken och det här var nog vår bästa match hittills i år, åtminstone min.

Gefles tränare Urban Hammar stämmer in.

– Jonas Lantto visar att han är en toppklasspelare i match efter match, säger Hammar.

ARTIKELN HANDLAR OM