Kris för Gefle – saknar anfallare

Både Jakob Orlov och Hasse Berggren skadade i går

Foto: scanpix
Hasse Berggren gick ut med vadproblem i går. Och efter ­Orlovs skada och försäljningen av Gerndt står Gefle med endast en anfallare i a-truppen.
FOTBOLL

TRELLEBORG. Alexander Gerndt såld innan avspark – Jakob ­Orlov och Hasse Berggren utbytta med skador redan efter en halvtimme.

Då rasade Gefle ihop.

– De flesta lag i Europa får svårt i ett sådant läge, säger Gefles tränare Pelle Olsson.

Tre timmar innan avspark i ödesmatchen mot Trelleborg på Vångavallen blev det ­officiellt att Gefle sålt skyttekungen Alexander Gerndt, 24, till serie­ledande Helsingborg.

Trots det fick laget en drömstart när ersättaren Jakob Orlov, 24, redan i åttonde minuten snurrade upp Dennis Melander och slog ett lågt inlägg som Jonas Lantto enkelt stötte i mål.

Men drömmen byttes snabbt till en mardröm.

Krampkänningar

En knapp kvart efter ledningsmålet tvingades Orlov – matchens dittills bäste spelare – bryta.

– Jakob fick en smäll mot huvudet, såg suddigt och kunde inte fortsätta, säger Pelle Olsson som bara nio minuter efter det bytet tvingades ta ut nästa anfallare.

– Hasse Berggren fick kampkänningar i en vaden och var tvungen att gå av.

”Blir tufft”

Sex minuter efter att Berggren bytts ut kvitterade Trelleborg och under resten av matchen var Gefles anfallsspel direkt undermåligt.

– Daniel Westlin har inte spelat så mycket ­tidigare i år och Bernhard ­Nyström är egentligen mittfältare. Med ovana forwards som inte heller är samspelta blir det tufft, säger Pelle Olsson vars lag via

förlusten är direkt inblandat i bottenstriden, en poäng från nedflyttning.

Nästa söndag möts lagen igen, den gången på Strömvallen i Gefle. Om Orlov och Berggren är kan spela den matchen är i dagsläget oklart.

– Vi får se de närmaste dagarna. Det blir en väldigt viktig match hemma mot Trelleborg nästa söndag, ­säger Pelle Olsson.