Han är Gefles nästa jättesuccé

FOTBOLL

GÄVLE. Oremo, Jawo och Gerndt. Alla har slagit igenom i Gefle. Och sålts. Nästa namn på väg mot genombrott i Gävlelaget heter Dragan Kapcevic. En bosnier som trafikskadades så svårt för tre år sedan att karriären såg ut att vara över.

– Men jag har hela ­tiden trott på mig själv, säger Dragan Kapcevic.

Foto: Scanpix
Dragan Kapcevic.

2007 råkade Dragan Kapcevic ut för en allvarlig bilolycka. Han körde av vägen, voltade med bilen och blev fastklämd. Kraschen höll på att kosta honom livet. 24-åringen hade skadat bäckenbenet illa och akutopererades på Akademiska sjuhuset i Uppsala.

– Ingen trodde att jag skulle komma tillbaka och kunna spela fotboll igen, säger Dragan Kapcevic.

”Otroligt skönt”

Tio månaders hel bortavaro från fotbollen och en rehabilitering på ett och ett halvt år väntade. Förra året gjorde han comeback i divison 2 igen och han blixt­värvades från Sollefteå till Gefle efter att Alexander Gerndt sålts till Helsingborg. Kapcevic har bara tränat en vecka med Gefle och fick bara spela 16 minuter mot Åtvidaberg. Och gjorde mål.

– Det var otroligt skönt och viktigt för mig att få göra det där målet, säger Dragan Kapcevic.

Trodde du verkligen att du skulle komma tillbaka till fotbollen efter bilolyckan?

– När man ligger i sängen och har ont tänker man inte på fotboll i första hand, men jag har hela tiden trott på mig själv.

– Dragan är en iskall och streetsmart spelare som är på rätt plats och uppträder rutinerat trots att han fortfarande är ung, säger Gefles tränare Urban Hammar.

”Fantastisk insats”

En annan spelare som tagit ett stort kliv framåt efter att Alexander Gerndt försvann till Helsingborg är Jakob Orlov. Mot Åtvidaberg gjorde han sitt fjärde mål.

– Orlov gjorde en fantastisk insats. Han höll ensam alla fyra i deras backlinje i arbete, säger Urban Hammar.