Krislaget tappade segern på övertid

Tungt avslut för Gefle

FOTBOLL

Gävle. Sex mål, två tvåmålskyttar, svängig match och så ett födelsedagsbarn som räddade poäng på övertid.

– Det här var en riktigt galen match, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh.

Det såg ut som om Mostapha El Kabir skulle bli matchhjälte när han gjorde sitt andra mål och gav Mjällby ledningen med 2–1. Lite senare trodde alla att Gefles Jakob Orlov skulle bli det samma när han på tre minuter vände underläget till 3–2-ledning. Men ingen av dem fick bli matchhjälte.

– När vi gick in i förlängningen så kändes det som om vi skulle vinna. Det borde blivit så, men det visade sig att man aldrig kan vara säker. Just nu är jag bara oerhört besviken, säger en mycket nerslagen tvåmålsskytt Jakob Orlov.

”Skulle ha vunnit”

Lika besvikna som man var i Gefle lika glada var Mjällbyspelarna. Men samtidigt övertygade om att man var det bättre laget.

– Jag vet inte vad som hände. Visst var det skönt att jag kunde rädda poängen på övertid, men vi är bättre och skulle ha vunnit. Vi trodde ett tag att vi var bättre än vi är och lät därför Gefle komma tillbaka in i matchen, säger Juan Robledo som fyllde 31 år i går.

– Det var en bra present att få göra mål, men något mer firande blir det inte, jag ska ringa min mor och fru, men det gör jag varje dag i alla fall, säger Robledo.

21-årige holländska succéspelaren Mostapha El Kabir hade stor show och förutom att han gjorde mål sex och sju i Mjällbytröjan hade han ett rungande skott i ribban och skapade oreda hela tiden. El Kabir var däremot inte alls glad utan mest irriterad över Gefles spel.

”Gav dem två poäng”

– Terrible, de spelar inte fotboll utan dunkar bara på med långbollar, vi gav dem två poäng och onödiga frisparkar som de kunde utnyttja. Men det var en riktigt crazy match det håller jag med om. Men jag kan inte vara glad när vi inte vinner trots att vi har så mycket mer kvalitet i vårt lag, säger Mostapha El Kabir.

FAKTA

Matchfakta:

Gefle–Mjällby 3–3 (2–1)

0–1 Moestafa el–Kabir (13), 1–1 Jonas Lantto (31), 1–2 Moestafa el–Kabir (38), 2–2 Jakob Orlov (64), 3–2 Jakob Orlov (67), 3–3 Juan Robledo (90).

Varningar, Gefle: Yussif Chibsah, Daniel Bernhardsson. Mjällby: Tobias Grahn, Daniel Nicklasson.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

Publik: 5 723.

Gefle (4–4–2): Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin (Marcus Hansson 16), Omar Jawo, Sebastian Senatore – Jonas Lantto, Yussif Chibsah, Mikael Dahlberg, James Frempong (Hjalmar Öhagen 72) – Hans Berggren (Daniel Westlin 82), Jakob Orlov.

Mjällby (4–4–2): Mattias Asper – Jesper Westerberg, Juan Robledo, Patrik Rosengren (Adam Berner 85), William Leandersson – Daniel Nicklasson, Tobias Grahn (Pyotr Gitselov 77), Daniel Nilsson, David Löfquist (Johan Svensson 72) – Moestafa el–Kabir, Marcus Ekenberg.