Berggren: Vi fixar det här

Så ska Gefle klara kvalplatsen – kan spela med tre forwards

Foto: SCANPIX
Yussif Chibsah (till höger) klappas om av lagkamraterna Hasse Berggren (mitten) och Jonathan Hellström (vänster). I dag ska Gefle säkra den allsvenska kvalplatsen. Återstår att se om laget är allsvenskt även 2011.
FOTBOLL

Gefle åker till Göteborg utan att veta vad som krävs. Men om man jagar ett segermål på slutet är taktiken klar: tremannanfall med en skadedrabbad 37-åring i centrum.

– Jag har varit i bättre form, säger Hasse Berggren.

De har saken i egna händer och kan klara kvalplats även om man förlorar. Men Gefles förutsättningar kommer att ändras under match beroende på vad Åtvidaberg hittar på mot AIK.

”Väl förbereda”

För Gefle gäller det att ta minst lika många poäng som konkurrenten.

– Vi tränare får hantera situationen beroende på de rapporter vi får. Går det si gör vi så och så vidare. Men vi har förberett oss väl och tänkt igenom vilka scenarier det kan bli, säger tränaren Pelle Olsson.

När Gefle låg på för en kvittering mot Djurgården i förra omgången valde tränarna att lyfta in den comebackande Hasse Berggren som en tillbakadragen anfallare. Satsningen gav resultat, även om det var Djurgårdaren Prince Ikpe Ekong som satte kvitteringen i egen bur.

”Spelade enkelt”

Om samma läge uppstår

i dag – om Gefle jagar mål på slutet – lär vi få se samma uppställning.

– Mot Djurgården spelade jag tredjeforward, jag skulle samla upp bollar. Vi spelade rakt och enkelt, säger anfallaren som dock är långt ifrån fysiskt toppskick.

Lång skadelista

– Jag har varit i bättre form, jag har inte hunnit träna särskilt mycket sedan jag kom i gång igen, säger anfallaren som har en lång skadelista de senaste säsongterna.

Ja, listan är så lång att Berggren funderar på om det är lönt att satsa ett år till.

– Jag ska kolla igenom skadorna jag haft på slutet, se om det är värt att försöka.

Spelar det någon roll om ni stannar kvar eller åker ur?

– Det får man också ta med i beräkningen.

Klarar ni det?

– Absolut, det finns inga andra tankar. Vi fixar det här.

ARTIKELN HANDLAR OM