Hjälte – nu kan han försvinna

Theorins kontrakt går ut: ”Får se hur det blir”

FOTBOLL

Gävle. Daniel Theorin sköt Gefle IF kvar i allsvenskan med sitt enda mål den här säsongen.

Nu kan han och flera till nyckelspelare vara på väg bort från Gefle.

– Jag vet inte vart jag spelar nästa säsong, säger Daniel Theorin.

Foto: Pernilla Wahlman
I går räddade han kvar Gefle i allsvenskan – men om Theorin spelar i klubben till våren vet han inte.

Gefle IF klarade av att trygga sitt sjunde raka år i allsvenskan i och med segern mot Sundsvall.

Gefles ekonomi bygger mycket på vidareförsäljning av spelare. René Makondele, Yannick Bapupa, Johan Oremo, Amadou Jawo och årets skyttekung Alexander Gerndt har alla gått genom klubben. Nu går kontrakten ut med viktiga mittbacksparet Daniel Theorin och Omar Jawo samt yttermittfältaren Jonas Lantto. Alla tre grundpelare i Gefle de senaste åren.

Trelleborg har visat intresse för Jonas Lantto och kommer att kontakta hans agent.

– Jag har inte hört något av dem i alla fall. Men superettan hade inte varit något alternativ för mig. Så Gefle är fortfarande ett alternativ nu när vi klarade oss kvar, vi får se vad som händer, säger Jonas Lantto.

”Ett alternativ”

Omar Jawo håller med Lantto.

– Jag hade inte heller spelat i superettan. Jag vill gärna spela kvar i Gefle, men vi får se vad som händer de närmaste veckorna, jag vill gärna ha klart med allt innan vi går på semester i slutet av november, säger Omar Jawo.

”Bara gå och slå in”

Likaså matchhjälten

Daniel Theorin, som räddade kontraktet med ett straffmål efter att nya Geflefyndet Jakob Orlov blivit fälld.

– Det var bara att gå dit och slå in straffen. Jag var inte ens nervös. Pelle Olsson och Gefle IF har deklarerat att de gärna vill ha mig kvar. Men vi får se hur det blir, säger Daniel Theorin.

Gefles tränare Pelle Olsson är tillika sportchef för klubben och han vill behålla spelarna. 

– Jag skulle gärna skriva långtidskontrakt med alla spelare för att kunna jobba långsiktigt, men det fungerar inte så. Vi har en lönebudget som är långt under alla andra klubbar, säger han och fortsätter:

– Så kommer det rejäla bud på spelare som det gjort på Amadou Jawo och Alexander Gerndt till exempel så säljer vi. Jag vill gärna ha truppen så ograverad som möjligt inför nästa år så vi kan överleva. Vi ska prata med spelarna som har utgående kontrakt framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM