”Överens vilken dag som helst”

Berggren fortsätter och får sällskap av ny back

FOTBOLL

Gefle levererar nu två glädjebesked till sina fans.

Backen Pär Asp värvar från Brommapojkarna och samtidigt är klubben mer eller mindre överens med veteranen Hasse Berggren.

– Vi kan vara överens vilken dag som helst, säger tränaren Per Olsson till Sportbladet.

Hans Berggren.

37-årige Hasse Berggren fortsätter med fotbollen. Efter en tids funderingar kan Sportbladet avslöja att anfallaren bestämt sig för en fortsättning och i dagarna kommer att skriva på ett nytt kontrakt med Gefle.

Nära förlängning

– Vi kan komma överens vilken dag som helst nu. Det är inte helt klart men jag kan säga att det är en väldigt stor chans. Vi har inte många konkurrenter på banan utan det har handlat om i fall han ska fortsätta eller inte, säger Per Olsson.

Klubben gjorde i dag dessutom klart med ett nyförvärv. Pär Asp lämnar degraderade Brommapojkarna och spelar nästa säsong med Gefle.

Duon kan lämna

– Det är en spelare med stor allsvensk erfarenhet som dessutom har norrländskt påbrå och vi tror att han kommer passa bra in i Gefle.

En av anledningarna till värvningen av Asp är osäkerheten kring försvararna Omar Jawo och Daniel Theorins framtid. Duon har utgående kontrakt och kan vara förlorade för Gefle.

– Vi har inte gett upp dem utan för diskussioner. Vi får se var det tar vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM