Olsson: ”Trött på denna nidbild”

Spelarna ratar Gefle i årets stora enkät

1 av 14
FOTBOLL

Allsvenskans spelare är livrädda för att tvingas ­representera Gefle IF.

Pelle Olssons dömer ut inställningen som ”obegriplig”.

– De borde veta bättre. Vi har räddat många karriärer när spelare har kört fast, säger Gefles tränare.

Pelle Olsson.

Gefle IF är föreningen som allsvenskans spelare aldrig skulle vilja byta till.

Trots att Gefle är etablerade i allsvenskan sedan åtta år tillbaka betraktas föreningen som ett otänkbart alternativ bland seriens spelare.

– Jag är så trött på den typen av nidbild, och det hade jag varit om det gällde någon annan klubb också, säger Pelle Olsson och fortsätter.

– De borde veta bättre. Det är obegripligt. Vi har räddat många karriärer när spelare har kört fast.

”Vi har tålamod”

Gefles tränare nämner två exempel:

– Vi har tålamod med spelare. Ta Alexander Gerndt, som lirade 29 matcher i rad för oss innan han gjorde sitt första allsvenska mål. Han hämtade vi från AIK. Nu har Alex det rätt bra i Young Boys, om man säger så.

– Eller Amadou Jawo som vi tog in från Vallentuna. Han missade Stockholmsklubbarna men hos oss kunde han bygga upp en riktigt fin karriär.

Varför ska en etablerad allsvensk spelare välja Gefle?

– Vi har en rimlig konkurrenssituation. Här får man chansen att spela. Många tjänar på att komma hit, kanske inte ekonomiskt, men det blir ett bra karriärsval.

Sågar frågan

Pelle Olsson säger att han inte kan rikta in sig på färdiga ordinarie spelare, de kräver löner som inte finns i Gefle.

– Jämför man vår omsättning med Malmö FF:s de senaste åtta åren så har MFF haft en miljard kronor mer än oss. Etablerade spelare vill inte ha en lägre lön.

Gefles erkänt skicklige manager passar också på att såga C More för frågan: ”Vilken klubb i allsvenskan skulle du absolut inte vilja respresentera.”

– Det känns jävligt konstigt att bolaget som sänder allsvenskan håller på med den här typen av negativa frågeställningar. Fattar inte det.