Tre magiska minuter och succédebut

FOTBOLL

GÄVLE. Tre magiska minuter och en succédebut.

Då vände Gefle 0–1 till 3–1 i streckmötet med Falkenberg.

– Tre poäng och få göra mål direkt. Nej, det här var kanon, säger tvåmålskytten Johan Bertilsson.

Gefle var riktigt illa ute i den viktiga streckmatchen mot Falkenberg. Underläge 0–1 i halvtid efter Stefan Rodevågs nickmål.

– Vi sa att vi skulle ut och vända och inte stressa upp oss fast vi låg under, säger Bertilsson.

Och så blev det. På tre minuter i inledningen av den andra halvleken gjorde Gefle två mål. Först Anders Bååth och sedan presenterade sig Johan Bertilsson.

– Mitt första var ett fint mål, bra inspel av Jesper (Florén). Jag gillar att komma in i straffområdet sådär Och nickmål är inte så ofta man gör, säger Bertilsson.

Han värvades till Gefle i somras från polska Zagłębie Lubin. Förra året dundrade Bertilsson in 16 mål med Degerfors i Superettan.

”Simon är grym”

Nu, i sin första allsvenska match från start för Gefle, gjorde han två mål direkt. I den 84:e minuten fastställde Bertilsson även in slutresultatet till 3–1.

Den snabbe mittfältaren ses som en ersättare till succéspelaren Simon Lundevall, som Gefle räknar som förlorad till nästa säsong. Och när just Lundevall var avstängd i dag efter tre varningar öppnade det för Bertilsson från start på sin favoritposition.

– Simon är grym, riktigt bra, men jag får kriga på bara. Och så länge vi vinner kan man inte klaga även om jag får börja på bänken nästa match. Jag känner själv att jag har mer kvar innan jag har någon toppform.

Något som även tränaren Roger Sandberg är inne på:

– Johan gör en bra match som han kröner det med två mål. Men vi ska inte överdriva att det helt plötsligt blir en helt perfekt insats. Tror att vi har ännu mer att hämta spelmässigt av honom.

FAKTA

Gefle–Falkenberg 3–1 (0–1)

0–1 Stefan Rodevåg (37), 1–1 Anders Bååth (51), 2–1 Johan Bertilsson (55), 3–1 Johan Bertilsson (84).

Varningar, Gefle: Dioh Williams, Jonas Lantto. Falkenberg:

Domare: Mohammed Al–Hakim, Köping.

Publik: 3 122.