Giffarnas sista hopp – Alvbåge

FOTBOLL

Örebros John Alvbåge kan ha kostat GIF Sundsvall en plats i allsvenskan. Nu står norrlänningarnas sista hopp till – John Alvbåge.

– Vi har inte förlorat en hemmamatch sedan jag kom till Örebro och vi ska inte göra det mot Ljungskile heller, säger ÖSK-målvakten.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
John Alvbåge storspelade mot GIF Sundsvall – nu hoppas de att han ska göra detsamma mot Ljungskile.

Efter Gais seger mot Ljungskile i lördags hade GIF Sundsvall för första gången på länge sitt allsvenska öde i egna händer. Detta övertag lyckades man dock inte förvalta speciellt bra i matchen mot Örebro. Trots kompakt spelövertag och massvis med målchanser gick närkingarna segrande ur striden och nu är det återigen fördel Ljungskile i kampen om kvalplatsen. Om det blir Superettan nästa år för Giffarna lär många Sundsvallsbor drömma mardrömmar om John Alvbåge som stod för den ena jätteräddningen efter den andra.

– Det måste kännas sjukt tungt för deras spelare. Detta var nog den mest orättvisa segern jag varit med om, säger Alvbåge.

Kan du lova Sundsvalls fans att du gör en lika bra insats i nästa match?

– Det är svårt att lova sånt men jag ska i alla fall försöka. Jag har gärna kvar Sundsvall i allsvenskan så det blir lite bredd på den.

”Bara be till gudarna”

Trots att det nu krävs seger i sista omgången samtidigt som Ljungskile förlorar i Örebro så tror Giffarna på god chans att undvika nedflyttning.

– Det känns positivt att vi möter Malmö då vi spelat bra mot dem tidigare. Tre poäng där och sedan är det bara att be till gudarna om en Örebrovinst, säger lagets kapten Stefan Ålander.

FAKTA

Alvbåges räddningar

31:45

Linus Hallenius frispelas snyggt men John Alvbåge kommer ut bra och räddar.

38:42

Hallenius fri i vänsterinnerläge och skjuter i ”fel” hörn för Alvbåge som står på fel ben. Trots det hinner ÖSK-målvakten ner och gör en jätteräddning.

54:35

Robert Mambo Mumba får bra träff på volley med sin högerfot inne i straffområdet. Bollen går dock rakt på Alvbåge som relativt enkelt kan parera.

70:35

Hallenius är framme på nytt och får ett bra volleyläge från nära håll. Vinkeln är dock inte den bästa utan Alvbåge kan täcka av det mesta av målet och rädda.

80:27

Johan Patriksson springer sig fri på en fin djupledsboll. Alvbåge är snabbt ute och gör sig stor och räddar det låga skottet.

87:47

Inhopparen Anton Andersson möter ett perfekt inlägg med pannan bara ett par meter från ÖSK-målet. Placeringen på nicken är dock inte hundraprocentig och Alvbåge gör en lysande reflexräddning på linjen.

ARTIKELN HANDLAR OM