Hotar att hoppa av – efter förbundets brev

”Kanske ska jobba med något annat inom fotbollen”

FOTBOLL

Svenska fotbollförbundet skriver på sin hemsida att Sundsvalls tränare Sören Åkeby riskerar att bli avstängd i sex månader om han inte betalar de 5000 kronor han ålagts i böter.

Nu öppnar 58-åringen för att ta avstängningen eller till och med hoppa av sitt tränaruppdrag.

– Jag kanske ska jobba med något annat inom fotbollen. Eller så får jag en skön semester, säger Åkeby till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

Sören Åkeby dömdes till 5000 kronor i böter efter att ha kastat in en flaska på planen i matchen mot Assyriska. Sundsvalls-tränaren sade därefter i en intervju att han inte tänker betala pengarna, något som du fått förbundet att agera.

”Fundera på vad jag ska göra”

På sin hemsida skriver SvFF att Åkeby riskerar 6 månaders avstängning om han inte betalar. Något som chockar Åkeby.

– Står det så på deras hemsida? Jag har inte fått några papper om det, bara en bötesbot. Jag får fundera på vad jag ska göra, det retar upp mig att de bara lyssnar på domarna och inte mig eller de vittnen som sett händelsen, säger Åkeby.

Sundsvallstränaren, som kväll ska kvala om en plats i allsvenskan mot Gefle, öppnar nu för att ta avstängningen eller lämna sitt uppdrag.

– Jag får ta en funderare. Jag kanske ska jobba med något annat inom fotbollen. Det är ju inget kul att vara avstängd ett halvår men jag tycker att det är konstigt att gå ut sådär innan de talat med mig. Men så jobbar väl förbundet.

– Just nu är jag bara så irriterad på förbundet och Disciplinnämnden. Du är alltid körd, ingen kan vinna oavsett om du har rätt. Men jag kanske får en skön semester på sex månader. Jag ska fundera på det.

”Kanske inte tål kritik”

58-åringen reagerar också kraftigt när han får höra att förbundet också tar upp hans kritik mot serieupplägget i en annan intervju.

”För bara ett par veckor sedan var samme tränare ute och kritiserade serieupplägget och det kvalspel som nu föreligger – som bl a GIF Sundsvall varit med och beslutat om för ett år sedan”, skriver förbundet.

Något som alltså gör Åkeby rejält upprörd.

— Vad har det med mitt fall att göra? Herregud. De får skilja på sak och sak.

Försöker de tysta dig?

– Jag vet inte vad de håller på med. De kanske inte tål kritik eller så har de ett horn i sidan mot mig eftersom jag kanske inte alltid gör som de tycker och tänker. Jag vet inte vad de tjänar på det här eller varför de gör det.

ARTIKELN HANDLAR OM