Dubbla ”comebacker” gav Åtvidaberg poäng

Målsprutan Viktor Prodell
kvitterade i slutminuten

Foto: PIC-AGENCY
FOTBOLL

Årets nykomlingar liknar varandra – med det undantaget att Sundsvall saknar en målgörare eller två i anfallet.

Anfallsduon Viktor Prodell och Magnus Eriksson såg till att Åtvidaberg inte lämnade gårdagens nykomlingsmöte poänglösa.

– En vunnen poäng sett till starten, säger Prodell.

Prodell, som lyckades med det klassiska konststycket att vara mer eller mindre osynlig i spelet och ändå dominera målprotokollet. Både 2–2 och 3–3 kom från hans fötter.

– Första målet var bara att sätta in i öppet mål. Andra är det Möller som skarvar ned den snyggt till mig också är det bara att sätta den i bortre hörnet, säger tvåmålsskytten.

Två mål bakom ledaren

Två mål som placerar honom ett ynka bakom skytteligaledaren Majeed Warris – till sin tränares självklara förtjusning.

– Han har haft en bra resa hittills och effektiviteten är ju otrolig. Han syntes inte mycket i dag men han står i målprotokollet två gånger, säger Andreas Thomsson.

Men det var inte 22-åringen som inledde gästernas målskytte. Efter en katastrofinledning var det Magnus Eriksson som lade grunden för att gästerna kunde gå till halvtid med utjämnade siffor. På köpet ställde hans reducering hemmalagets manager Sören Åkeby.

– Jag vet inte hur det går till, hur han kan göra mål där, säger Åkeby.

”Vi hade tur”

Så här gick målet till:

– Det är en långboll jag tar med, lyckas tunnla en försvarare och sedan lägga in den. Konstigare än så var det inte, säger Magnus Eriksson.

Åtvidaberg var piggare i andra halvlek – ändå blev det så att laget knep en poäng med blotta förskräckelsen. Precis som i första halvleken kvitterade Prodell matchen med två mintuer kvar.

– Vi hade tur. Det är en match med två spelande lag som bjuder på bra fotboll. Som spelare är man lite mer kritisk när man släpper in två mål så tidigt i matchen. Men vi har mod och kommer tillbaka två gånger. Det är en fin poäng, säger Eriksson.

Som tränaren Andreas Thomsson uttrycker det:

– Jag är jätteglad för poängen, men det var en riktig raggarmatch. Starkt att komma tillbaks av Åtvidaberg, vi är tacksam att åka hem med en poäng.

FAKTA

Gif Sundsvall–Åtvidaberg 3–3 (2–2)

1–0 Fredrik Holster (2), 2–0 Simon Helg (7), 2–1 Magnus Eriksson (37), 2–2 Viktor Prodell (44), 3–2 Johan Eklund (85), 3–3 Viktor Prodell (89).

Varning, Gif Sundsvall: Ari Skulason.

Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg.

Publik:4 621.

Gif Sundsvall (4–5–1): Oscar Berglund – Fredric Jonson, Marcus Danielsson, Stefan Ålander, David Myrestam – Emil Forsberg, Roger Risholt (Robert Lundström 74), Fredrik Holster, Ari Skulason, Simon Helg (Kevin Walker 58) – Pa Dibba (Johan Eklund 68).

Åtvidaberg (4–4–2): Gustav Jansson – Anton Tinnerholm (Oscar Möller 85), Tom Pettersson, Daniel Hallingström, Jesper Arvidsson – Petrit Zhubi (Allan Olesen 74), Amir Suljic (Tobias Nilsson 74), Bruno Marinho, Kristian Bergström – Magnus Eriksson, Viktor Prodell.

Matchens stjärnor

Viktor Prodell, f, Åtvidaberg.
Anton Tinnerholm, b, Åtvidaberg.
Fredric Jonson, b, Sundsvall.
Martin Nygren, Sundsvall

Martin Nygren