Sundsvall misstänker förskingring

"Var inte vad vi behövde"

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Norrporten arena.
FOTBOLL

En halv miljon kronor är spårlöst borta.

Nu misstänker Gif Sundsvall att det rör sig om förskingring och polisanmäler.

– Tråkigt för hela klubben, det skadar oss, säger ordförande Johan Nikula.

Den allsvenska nykomlingen Gif Sundsvall hade en stabil säsong och slutade 12:a i tabellen.

Men när det handlar om ekonomin har det nu visat sig vara värre.

Efter en egeninitierad revision av bland annat kontantintäkter från arenaförsäljningen för året har det nu kommit fram att det saknas cirka en halv miljon kronor, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Vi hade lite oordning på ekonomiavdelningen men hade nästan avskrivit att det fanns några brister innan vi kom till det sista med kontanthanteringen vid matcher, säger ordförande Johan Nikula till Sportbladet.

Han gjorde en polisanmälan under måndagen eftersom klubben misstänker att ett brott kan ligga bakom den stora bristen på pengar.

Ingen misstänkt

– Det är väldigt taskigt. Vi har jobbat framgångsrikt med ekonomin i några år och detta var inte vad vi behövde, säger Nikula.

Det finns i dagsläget ingen misstänkt person, men ordföranden tror att det finns en risk att det sprider sig en misstänksamhet i klubben.

– Det ser jag inte som osannolikt. Jag har inte träffat spelartruppen men kanslipersonalen biter ihop och vill att detta ska bli bra.

Finns det någon sportslig påverkan?

– Inte på elitverksamheten. Däremot hade vi tänkt att anställa en akademichef och en evenemangsansvarig. Det känns jättetråkigt att vi nu kan tvingas skjuta upp den satsningen.