Klart: Sundsvall värvar målkung

Guidetti hyllar nyförvärvet: Allsvenskans bästa nyförvärv

FOTBOLL

Sundsvall har gjort klart med årets bästa nyförvärv i allsvenskan. Åtminstone om man får tro Celta Vigo-proffset John Guidetti som på instagram hyllar tidigare Sirius-skyttekungen Stefan Silva stort.

"Stort Grattis till Gif Sundsvall! Som precis har signat Allsvenskans bästa nyförvärv! Visa hela världen nu hur jävla bra du är", skriver Guidetti på instagram.

Och det finns fog för John Guidetti att hylla Stefan Silva.

Med tolv fullträffar och tre assist blev han superettan-laget Sirius bäste poängspelare i fjol och en av lagets viktigaste spelare.

Nu är 25-årige Stefan Silva klar för Gif Sundsvall i allsvenskan.

– De spelar en fotboll som passar mig och det ska bli kul, säger Stefan Silva till lagets hemsida om klubbvalet.

Stefan Silva har skrivit på ett tvåårskontrakt med Gif Sundsvall och ansluter direkt till laget.

– Jag valde Gif Sundsvall för att de är det bästa steget för mig till att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. De spelar en fotboll som passar mig och det ska bli kul. Jag är jätteladdad inför min första allsvenska säsong, säger han till hemsidan.

I Sundsvall är man nöjda över värvningen av Stefan Silva till klubben.

– Att han väljer oss gentemot ett antal andra allsvenska och utländska klubbar är ett bra kvitto för GIF Sundsvall och vår fotbollsutveckling, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

”Väldigt bra avslutare”

Silva spelade i Brommapojkarna som junior innan han tillbringade fyra år i division ett-laget Akropolis.

De två senaste säsongerna har Stefan Silva spelat i Sirius där han svarat för imponerande 27 mål och omgärdats av flyttrykten både till Hammarby och AIK.

GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren berömmer sitt nyförvärv, men tror samtidigt att det finns ännu mer att hämta hos Stefan Silva.

– Han är bra på att sätta andra i bra situationer och en väldigt bra avslutare vilket han också bevisat om vi tittar på hans statistik och de poäng han har gjort. Trots det tror jag inte att han har fått ut allt, utan det finns ytterligare dimensioner, säger GIF Sundsvalls A-lagstränare Joel Cedergren.