Hysén hånas av Häckenfansen

Blåvitts skyttekung besviken: ”Det är jävligt tråkigt”

FOTBOLL

GÖTEBORG. I dag kommer Tobias Hysén åter att hånas av Häckens supportrar.

– Han har inte visat den respekt som han borde för Häcken, säger supporterklubbens ordförande Robin Carlander.

– Deras fans betedde sig illa, säger Hysén.

Häcken–IFK Göteborg brukar på förhand vara det Göteborgsderby som är minst uppskruvat av rivalitet mellan föreningarna och fansen.

I kväll är läget annorlunda när det väntar en viktig match där båda lagen slåss i mitten av tabellen för att undvika bottenstrid och på grund av – familjen Hysén, med Blåvittstjärnan Tobias i spetsen.

IFK-anfallaren, ursprungligen från Lundby, spelade fem säsonger i Häcken innan han via Djurgården och Sunderland hamnade i IFK Göteborg 2007.

Brorsan Alexander spelade tidigare i Häcken men målvakten är numera utlånad till Östersund från GIF Sundsvall. Yngste brodern Anton, vänsterback, också tidigare i Häcken spelar nu med Utsiktens BK i Göteborg.

”En del nidramsor”

I en intervju med supportersajten Bara Ben säger Tobias Hysén:

– Senast jag var på Rambergsvallen blev både jag och mina bröder hånade och det glömmer jag inte. Deras fans betedde sig illa åt helt enkelt.

Robin Carlander, ordförande i Häckens supporterförening Getingarna:

– Tobias var väldigt besviken efter att IFK förlorat (1–4) mot oss på Rambergsvallen förra året. I en intervju i Canal Plus direkt efter matchen uttalade han sig illa om Häcken, att det inte var något speciellt att möta oss och så vidare, säger Carlander.

– Det uppfattades väldigt negativt av våra fans. Jag tycker Tobias inte ska glömma var han kommer från och vad Häcken betytt för honom.

I de två efterföljande matcherna mellan IFK Göteborg och Häcken har tråkningarna mot Hysén fortsatt.

– Det har varit en hel del nidramsor som han helt klart har hört. Det har sjungits om att han är sämre än både farsan och Anton, säger Robin Carlander. Han kommer säkert få

fortsätta att höra de sångerna.

– Jag tycker inte det är så farligt. Han får höra saker som är tio gånger värre mot AIK.

Tobias Hysén:

– Jag hade aldrig sagt något om det hade varit Gais eller AIK. Då är det lugnt, det räknar jag med. Men Häcken, där alla vi har spelat och haft väldigt roligt, det trodde jag inte. Framför allt var det jävligt tråkigt, säger han till Bara Ben.

”Knäpp på näsan”

I två matcher mot AZ har IFK Göteborgs supportrar hyllat Pontus Wernbloom. Varför kan inte ni göra det med Tobias Hysén?

– Wernbloom skulle aldrig uttala sig om Blåvitt som Tobias har gjort om Häcken, klubben som fostrade honom. I grunden gillar även Häckenfansen Tobias Hysén, men det här är en knäpp på näsan åt honom att man inte får bli för styv i korken, säger Carlander.