Häcken tvingas till Halmstad

”Vi är bortprioriterade överallt”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

GÖTEBORG. Häcken ska spela Europa League på torsdag - i Halmstad.

Göteborg har ingen ledig arena till matchen mot FC Honka.

- Vi finns helt enkelt inte med på den listan av lag som prioriteras i stan, säger Häckens klubbdirektör Dennis Andersson.

De hoppades på Gamla Ullevi, räknade med Ullevi, bävade för Borås Arena - men fick till slut se sig förflyttade till Örjans Vall. Häckens Europa League-äventyr är en enda röra, redan innan den andra kvalomgången ens inletts.

Första mötet med finska FC Honka kommer att spelas på torsdag i Halmstad, sedan Gamla Ullevi-alliansen sagt nej till ytterligare en Häcken-match på det slitna gräset.

Rambergsvallen är inte godkänd av Uefa. Ullevi används redan av Häcken, eftersom där ska vara Gothia Cup-invigning på måndag. Och på Borås Arena hade Dalsjöfors allsvenska damlag bokat in sig för träningsläger.

- Ja, du hör ju. Vi är bortprioriterade överallt. Men det här visar ju verkligen att vi behöver ytterligare en riktig fotbollsarena i Göteborg, säger Dennis Andersson.

”Vi är luttrade”

Häcken har tagit fram ritningarna, och den 21 september ska kommunstyrelsen besluta om de är villiga att skjuta till pengarna som behövs för ett helt nytt Rambergsvallen.

- Det blir en helt ny arena för 7 500 åskådare. Jag är positiv till att det ska gå vägen.

Den nya arenan ska i så fall stå klar till seriestarten 2013. Var Häcken ska spela under nästa säsong återstår dock att se.

- Vi är luttrade, men hoppas att vi ska hitta en spelplan i Göteborg i alla fall.