Mathias Ranegie får drömdeal – i Hongkong

Häcken-anfallaren om erbjudandet: Bra stålar

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Bäst på plan Häckens Mathias Ranégie var planens bäste i segern med 2–0. ”Han hade lekstuga med vår backlinje i dag”, säger Gaistränaren Alexander Axén. Nu kan Sportbladet avslöja att Ranégie erbjudits ett lukrativt kontrakt i Asien.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Mållös, men bäst på planen och hyllad av motståndartränaren.

Samtidigt kan Sportbladet avslöja att Mathias Ranégie, 27, erbjuds drömkontrakt i Asien – på tio miljoner kronor per år.

– Det är bra stålar där nere, säger han.

Häcken slog Gais med 2–0 i Göteborgsderbyt och Mathias Ranégie dominerade fullständigt, även om han för ovanlighetens skull inte nätade.

– Vi hade jätteproblem med Ranégie, han hade lekstuga med vår backlinje i dag. Det var han som gjorde att de vann, säger Gaistränaren Alexander Axén.

Den 27-årige göteborgaren har med sina 14 mål på 17 allsvenska matcher gjort dundersuccé den här säsongen. Han har tydligt deklarerat att han är redo att lämna BK Häcken i sommar för proffslivet utomlands. Många klubbar följer honom noggrant och enligt Sportbladets källor är Red Bull Salzburg, Leicester, tre lag i Kina och ett i Hongkong väldigt intresserade av Ranégies tjänster. Något som spelaren själv bekräftar.

– Ja, jag har också hört det.

Enligt samma uppgiftslämnare är de asiatiska klubbarna beredda att ge anfallaren ett mycket lukrativt kontrakt. De kan erbjuda årslöner på drygt en miljon euro, vilket motsvarar omkring tio miljoner kronor. Det är tre gånger mer än vad exempelvis Red Bull Salzburg kan betala.

”Får betala extra”

– Det är bra stålar i Asien. Det är så med asiatiska klubbar, det är inte de mest attraktiva ligorna och då får de betala extra för att locka till sig spelare, säger Mathias Ranégie.

Stämmer det att det är betydligt större pengar där än i Red Bull Salzburg och Leicester?

– Ja, det stämmer. Men det pågår inga förhandlingar just nu och vad jag vet har Häcken inte fått något bud. Jag förväntar mig att de meddelar mig om det kommer något, fortsätter Ranégie.

Skulle Asien vara intressant?

– Vet faktiskt inte. Men det är inte prio ett just nu i alla fall. Jag fokuserar bara på att göra bra ifrån mig på planen och lägger andra tankar på is tills något händer.

Enligt Sportbladets källor lyssnar BK Häcken på bud från 12 miljoner kronor och uppåt.

– Jag har inga kommentarer när det gäller rykten kring Ranégie, säger sportchefen Sonny Karlsson.