Två tappade segrar - medger sitt problem

”Det är surt och bittert att tappa de här matcherna”

Foto: BILDBYRÅN
MARTIN ERICSSON.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Två matcher där Häcken har haft ledningen – och tappat.
Nu medger spelarna att man kan behöva tänka om taktiskt.
– Vi ska vara mer cyniska och skicka i väg bollen när det behövs, säger Martin Ericsson.

Med 56 gjorda mål och skytteligaledare i uppställningen (Waris Majeed, 19 mål) är Häcken allsvenskans offensivgladaste lag.
Men det kan också vara på väg att kosta Häcken ett SM-guld.
Mot Helsingborg i förra omgången hade Hisingslaget ledningen två gånger om – för att tappa till 2-2.

Måste spela mer cyniskt

I går ledde Häcken mot IFK Göteborg, 1-0, och hade kontroll med mindre än en halvtimme kvar. Men en än gång försvann trepoängaren när Hannes Stiller kvitterade i 71:a minuten.
– Jag var inte med på den korta passningen. Jag trodde det att vi skulle rensa undan långt före Blåvitts mål, säger Martin Ericsson.
Borde ni spela mer cyniskt?
– Det är klart. Vi har blivit bättre på det. I början av säsongen bjöd vi på mer saker. Nu hade vi bollen och tappade den på fel ställe av planen.
– Vi kan vara mer cyniska och skicka i väg bollen när det behövs. Vi behöver inte bjuda på något skönspel. Vi snackade i paus om att vi skulle värdera lägena och inte ta några onödiga risker, säger Ericsson.

”Surt och bittert”

Björn Anklev:
– Det är surt och bittert att tappa de här matcherna. Vi har haft lägen både mot Helsingborg och IFK Göteborg att avgöra. Men varför inte målen kommer i samma omfattning som tidigare vet jag inte.
* Ni har inte varit i situationen att slåss om ett SM-guld tidigare. Är det en faktor?
– Ja, det tror jag absolut. Varje match blir viktigare och viktigare. Därför måste vi glömma om planerna är dåliga, om domaren eller vi själva gör misstag och enbart fokusera på vår prestation, säger Anklev.
Martin Ericsson inser att Häcken måste börja ta trepoängare igen:
– Det är livsviktigt att vinna mot Syrianska om vi ska vara med i guldstriden. Vi kan inte räkna med att de andra lagen ska gå och tappa poäng hela tiden, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM