Skyttekungen på väg till Ryssland

Källströms Spartak Moskva nära värva Waris Majeed

HETT BYTE Allsvenskans store stjärna Waris Majeed har gjort 22 mål i ligan i år och enligt uppgifter till Sportbladet är flera ryska klubbar intresserade av 21-åringen – bland annat Spartak Moskva. ”Det är en storklubb och de spelar i Champions League”, säger anfallaren till Sportbladet.
FOTBOLL

Häckens bäste är på väg till klubben med Häckens mest kände.

Kim Källströms Spartak Moskva är nära att värva allsvenske skyttekungen Waris Majeed, 21.

– Det är en storklubb och de spelar i Champions League, säger anfallaren.

Enligt Sportbladets källor är det flera ryska klubbar som är intresserade av att värva anfallaren som hittills i år gjort 22 mål i allsvenskan.

Såväl CSKA Moskva som Rubin Kazan följer Majeed nära, men det är fjolårets ryska tabelltvåa Spartak Moskva som kommit längst i diskussionerna om en övergång.

Affären är dock mycket känslig med tanke på att Häcken för första gången i klubbens historia är med och slåss om SM-guldet.

– Det är inga kommentarer som gäller, säger sportchefen Sonny Karlsson. Vi tänker inte bekräfta eller dementera spelare som är på väg in eller ut från klubben.

Kan få 30 miljoner

– Vi vill lägga fokus på det vi håller på med just nu. Ingenting händer förrän allsvenskan är färdigspelad, säger Karlsson.

Enligt Sportbladets källor har ledningen i Spartak Moskva rådfrågat Kim Källström om Waris Majeed.

Spartak Moskva och Häcken träffades nyligen för att diskutera en transfer.

Den allsvenska tabelltvåan hoppas få kring 30 miljoner kronor för skyttekungen där 25 procent av övergångssumman går till samarbetspartnern i Ghana och Majeeds tidigare klubb, Right to Dream Academy.

21-åringen själv är diplomatisk:

Vi har uppgifter om att Spartak Moskva är väldigt intresserade av dig. Hur känner du kring det?

– Det är smickrande. Spartak Moskva är en stor klubb som spelar i Champions League. Det är något jag får ta och fundera på, men jag vill inte göra det nu. Häcken har några viktiga matcher kvar och vi har en bra chans att vinna allsvenskan.

Spelar med Ghana

Majeed har under landslagsuppehållet kvalat in till Afrikanska mästerskapen med Ghana.

– Jag hoppade in några minuter borta mot Malawi och har tränat bra hela tiden, säger han inför eftermiddagens möte borta mot Mjällby.

Hur många mål ytterligare siktar du på i allsvenskan?

– Fem. Inför säsongen var min målsättning att göra 20 mål. Med mitt snitt tycker jag det är rimligt att sikta på att göra fem mål ytterligare, säger Waris Majeed.

Fakta

Namn: Waris Majeed. Ålder: 21 år. Längd/vikt: 172 cm/71 kg. Allsvenskan 2012, Matcher: 25. Utbytt: 5. Varningar: 4. Mål: 22 (varav 1 straff). Målgivande passningar: 8. Poäng: 30. Offside: 47. Tilldömda straffar: 3. Orsakade frisparkar: 22. Tilldömda frisparkar: 35. Skott: 68. Skott på mål: 41. Skott i målställningen: 1. Källa: svenskfotboll.se