Häckens guldplan

Chartrar eget flyg för första gången på år: ”Inget annat passar oss”

flygande avslutning Häcken väljer att chartra ett flygplan för att ta sig till den viktiga bortamatchen mot Sundsvall i allsvenskans sista omgång.
FOTBOLL

Speciella tillfällen kräver speciella lösningar.

För första gången på år chartrar Häcken ett eget flygplan för att maximera förberedelserna mellan de avslutande matcherna.

– Inget annat passar oss, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Häckens guldjagarvecka börjar lugnt. Ett lugnare pass i går, ledigt i dag, taktikslipning på onsdag. Sedan brakar det i gång.

Först en holmgång mot AIK på torsdag. Sedan avlastning en dag och vidare mot guldjakten på bortaplan i Sundsvall.

En vanlig lösning för att få ihop pusslet vore att ta tåget de 70 milen, såsom Häcken brukar på bortamatcher. Men mitt i slutstriden anser sportchefen Sonny Karlsson att det krävs bättre förberedelser.

”Omöjligt annars”

Så när heller inga passande plan gick fick han hyra ett själv.

– Det var omöjligt att ta sig dit på ett bättre sätt. Det är för tätt mellan matcherna, så jag tycker att vi måste chartra ett, säger han.

Häcken har inte chartrar ett flygplan i allsvenskan de senaste åren, men däremot en gång i Europa league-kvalet. Sonny Karlsson berättar inte vad det kostar, men tycker att pengarna är en god investering.

”Tredagarsresa”

I förlängningen kan de ju bidra till ett SM-guld.

– Vi får inget flyg upp på söndagen, så då hade det krävts en tredagarsresa totalt med tåg. Det passar inte oss, säger han.

Vad har ni för planer om det blir guld?

– Vi får väl grilla korv på Wieselgrensplatsen, det är i alla fall vad det John Alvbåge tyckte. Nej, det är bara datum fastställt, ingen lokal eller något annat är klart.