Moestafa El Kabir avgjorde för Häcken

Nyförvärvet tvåmålsskytt mot Värnamo

Foto: BILDBYRÅN
Nöjd. Moestafa El Kabir.
FOTBOLL

Moestafa El Kabir fortsätter att leverera för Häcken. I går sänkte han Värnamo på egen hand – och räddade lagets chanser i Svenska cupen.

– Han har kommit in väldigt bra i laget och utstrålar verkligen någonting, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Efter succén i fjol lämnade skyttekungen Waris Majeed Häcken för spel i Spartak Moskva. Peter Gerhardsson hittade dock snabbt en ersättare i form av Serie A-meriterade Moestafa El Kabir, 24. Holländaren har inte gjort någon besviken. Han började ösa in mål direkt för sin nya klubb och fortsatte med det i går.

– Det vi tittade på när vi värvade honom var ju egenskaperna i djupled och hans snabbhet. Som tränare är det viktigaste för mig att han är delaktig i att ta poäng åt oss, men som gammal forward vet jag hur viktigt det är att få göra mål. Det gör han i dag, han var pigg och alert, säger Gerhardsson till Sportbladet.

Hoppet lever

Häcken var pressat efter att ha förlorat den första gruppspelsmatchen och behövde därför slå Värnamo för att kunna avancera. Tack vare två mål från El Kabir och ett från Nasiri Mohamed lever nu hoppet. Utgångsläget är dock fortsatt tufft. Om Falkenberg slår Värnamo på onsdag är gruppen avgjord redan innan Häcken avslutat mot Örebro. Andreas Käck

FAKTA

1-0 Moestafa El Kabir - 21'

2-0 Nasiru Mohammed - 49'

3-0 Moestafa El Kabir - 74'

Häckens startelva: Christoffer Källqvist - Björn Anklev, Emil Wahlström, Fredrik Björck, Kari Arkivuo - Dominic Chatto, Martin Ericsson - René Makondele, Dioh Williams, Nasiru Mohammed – Moestafa El Kabir