Häcken sätter press inför toppmötet

FOTBOLL

Häcken vägrar ge sig i kampen om Europaplatserna.

Efter 3-2 borta mot Kalmar sätter man press på Elfsborg och AIK inför lagens möte.

– Vi vill vara med och nosa på Europa League-platserna, och där vi ju faktiskt nu, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson till TT.

Foto: Bildbyrån
Häckens Alexander Jeremejeff (t v) kramas om av Björn Anklev efter 1-3 målet.

Bakom suveräna Malmö FF är det en stenhård kamp om topp tre-platserna i allsvenskan som ger en biljett till Europa. Elfsborg, IFK Göteborg och AIK låg alla inom en poängs marginal inför den 26:e omgången.

Men fler lag vill vara med i den kampen. Häcken besegrade i dag Kalmar FF med 3-2 och är nu bara en poäng bakom trion ovan.

Nyckeln bakom segern var som så många gånger tidigare i år jättetalangen Simon Gustafsson. För bara 88 sekunder efter att Romario satt 1-0 till Kalmar med en kanonvolley så kvitterade Gustafsson med ett vänsterskott som Ole Söderberg i Kalmar nog borde ha tagit.

Bytte fot andra gången

Vid 2-1 använde han sedan högerfoten från ungefär samma avstånd.

– Jag tycker jag gör det bra, jag får till ett skott för första gången i karriären så jag är nöjd, skämtade Gustafsson i C More i paus.

Häcken vann till slut med 3-2 efter att Alexander Jeremejeff satt det avgörande målet med ett läckert placerat distansskott.

Därmed har man helt klart chansen att haka lagen som slåss om Europaplatser.

– Vi strävar så högt som möjligt, vi går för fullt i varje match och siktar på tre poäng. Sen får vi se hur långt det räcker, säger Simon Gustafsson.

FAKTA

Matchfakta

Kalmar FF–Häcken 2–3 (1–2)

1–0 Romario Pereira Sipiao (19), 1–1 Simon Gustafsson (20), 1–2 Simon Gustafsson (33), 1–3 Alexander Jeremejeff (70), 2–3 Papa Diouf (73).

Varningar, Kalmar FF:Tor Øyvind Hovda. Häcken: Ronald Mukiibi, Oscar Lewicki.

Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.?

Publik: 3 807.