Bravida Arena Häckens nya borg

Klar i slutet av juni

FOTBOLL

I slutet av juni lämnar BK Häcken Rambergsvallen och flyttar till en ny arena. Nu är det klart vad den ska heta och valet föll på Bravida Arena. Klubben får 1,1 miljoner kronor per år från Bravida för att de använder deras namn.

– Vi får något mer betalt än vi lagt ut själva, säger Häckens klubbdirektör Dennis Andersson.

Bravida Arena, där har ni namnet på BK Häckens nya arena som står klar i slutet av juni i sommar och blir därmed den första stora arenan i Göteborg som får ett sponsornamn.

Häcken får en miljon kronor mer för arenanamnet än vad de själva har betalt till Göteborg stad (kommunen) för att få sälja namnet till ett företag.

Häcken betalade 10 miljoner kronor för namnrättigheten i 10 år för den nya arenan (som ligger där Rambergsvallen låg tidigare) till Göteborgs Stad.

– Kommunen saknade pengar för att kunna komma igång med bygget av arenan. Det var nödvändigt att vi i Häcken sköt till pengar för att det skulle bli en arena, säger klubbdirektören Dennis Andersson till Sportbladet.

1,1 miljoner per år

Nu betalar företaget Bravida cirka 1,1 miljon kronor år för namnet på den nya arenan i ett avtal som gäller 5+5 år (fem optionsår).

– Vi får något mer betalt än vi lagt ut själva. Det vi får extra ska vi använda för att förstärka upplevelsen för åskådarna vid matcherna. Både Bravida och Häcken tror starkt på mångfald och vill att de ska kännas som man står mitt på Heden en dag under Gothia Cup vid våra matcher.

Häcken kontaktade många företag för att få svar på vilka som var beredda att betala runt 10-11 miljoner kronor för arenanamnet under en tioårsperiod. Bravida var ett av två företag som nappade.

Hade ni inte kunnat få in mer vid ett annat anbudsförfarande?

– Det är möjligt, men vi tror att vi ligger ganska nära det faktiska värdet. Och i det här sammanhanget tror vi att det kan finnas andra saker som på sikt som kommer bli viktigare.

ARTIKELN HANDLAR OM