Stjärnvärvningen: ”Är redo för spel”

1 av 3
FOTBOLL

GÖTEBORG. Under torsdagskvällen löste sig de sista bitarna kring Diego Lugano, 34, för Häcken. Stjärnvärvningen fick sitt formella speltillstånd.

Själv säger mittbacken:

– Jag känner mig redo för spel mot Hammarby.

Det var under förra veckan som den uruguayanske tidigare landslagskapten sensationellt presenterades som ny spelare för Häcken.

Men dagarna har gått och fortfarande under torsdagsmorgonen hade inte Hisingsklubben fått Luganos alla tillstånd färdiga och mittbacken formellt spelklar inför allsvenska premiären mot Hammarby på lördag.

Strax efter lunch på Skärtorsdagen sa Häckens sportchef Sonny Karlsson till Sportbladet:

– Nu har jag både varit i kontakt med hans förra klubb, West Bromwich och engelska förbundet (FA) och kopplat ihop dem med varandra. Fungerar allt som det ska så har Svenska Fotbollförbundet ett klartecken redan i eftermiddag, säger Karlsson. Jag har fått besked om att de ska lösa det.

Vid 17-tiden på kvällen kom också det för Häckenfansen efterlängtade beskedet:

– Ja, Lugano är formellt spelklar, meddelade Häckens sportchef, Sonny Karlsson.

Tidigare under dagen tränade Diego Lugano med Häcken på Valhallas konstgräs, som även vattnades för att likna underlaget på Tele2 Arena.

”Blir bättre och bättre”

Efter träningen sa han till Sportbladet:

– Formen blir bättre och bättre. Fysiskt känner jag mig stark, men jag kommer behöva några matcher och mer träningar innan jag är i 100-procentig fotbollsform, säger Lugano som spelade 60 minuter med Häckens U21-lag mot Elfsborg i tisdags kväll.

– Om tränaren (Peter Gerhardssson) tar ut mig mot Hammarby så är jag redo att spela.

– Jag vet att Hammarby är Sveriges stora publiklag. Det är den typen av matcher man älskar att spela, säger Lugano.

”Såg jättebra ut”

Gerhardsson:

– Det såg jättebra ut för Lugano mot Elfsborg, som dock hotade väldigt lite. De hade inte en målchans. Lugano är en ledare på planen.

Spelar han mot Hammarby?

– Jag har idéer om hur laget ska se ut, men de sista bitarna bestämmer vi i  morgon (fredag), säger Gerhardsson.