Lugano fruktar inte publiken på Tele 2

FOTBOLL

Häcken har en spelare som definitivt inte räds ljudnivån på Tele2 Arena.

Mittbacksstjärnan Diego Lugano, 34.

– Det var en stor upplevelse när jag spelade med Fenerbahce och Galatasarays publik satte världsrekord, säger nyförvärvet.

Jublet när Galatsaray gjorde 1-0 mot Fenerbahce 2011 på deras nya stadion, Türk Telekom Arena, mättes upp till 131,76 decibel och är världsrekord i publikjubel.

I Fenerbahce spelade då nya Häckenmittbacken, Diego Lugano.

Nu hoppas han både på spel mot Hammarby – och att kunna tysta ett utsålt och högljutt Tele2 Arena på samma sätt som 2011 i Istanbul.

– Arrangörerna hade installerat decibelmätare som åskådarna såg på storbildskärmarna. Det triggade publiken, speciellt när Galatasaray gjorde mål, berättar Lugano för Sportbladet.

– När vi i Fenerbahce kvitterade och sedan gjorde ett segermål så slogs det inte nya ljudrekord...

Vad känner du till om Hammarby?

– Jag vet att Hammarby är det största publiklaget i Sverige, att det finns en stor passion kring dem. Det är den typen av matcher man älskar att spela.

– Jag skulle älska att få visa upp mig i den matchen. Jag känner mig redo att spela från start eller åtminstone få vara med på bänken, säger Lugano.

Häcken saknar skadade ytterbacken Kari Arkivuo mot Hammarby. Hisingslaget har spelat flera matcher under försäsongen med tre innerbackar på planen och det kan öppna för spel från start för Lugano ihop med exempelvis mittbackarna Emil Wahlström och Jasmin Sudic.