Tjockishån bakom värvningen

Paulinho återvänder till Allsvenskan

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Paulinho i Häckentröjan.
FOTBOLL

Paulinho är tillbaka i BK Häcken efter fyra år utanför Sverige.

Återföreningen började med ett hån på Facebook.

– Han såg nån bild och kommenterade att jag såg tjock ut. Sedan fortsatte vi snacka, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GP.

Foto: BILDBYRÅN
Sonny Karlsson.

Brasilianaren Paulinho kom till BK Häcken 2007 när laget spelade i superettan. Under fyra säsonger spelade anfallaren i den gulsvarta tröjan, två i superettan och två i allsvenskan. Totalt svarade han för 34 mål och 17 assist för Göteborgsklubben.

Till sommaren återvänder han.

– Vi har haft koll på honom hela tiden och hörts av med jämna mellanrum. Nu tog han kontakt med oss på Facebook när vi var på läger i USA i vintras. Han såg nån bild och kommenterade att jag såg tjock ut. Sedan fortsatte vi snacka och han frågade om vi ville ha honom. Det är klart vi vill, sa jag, säger Sonny Karlsson.

”Var nära att tappa honom”

Paulinho gjorde även en säsong för Örebro 2011 där det blev fyra mål.

Idag tillhör anfallaren brasilianska klubben XV Piracicaba som spelar i det regionala mästerskapet Campeonato Paulista i Sao Paulo.

Där leder 29-åringen skytteligan.

– Det har gått lite för bra, så vi var nära att tappa honom. Det var klubbar i USA, Brasilien och Turkiet som ville ha honom så jag tänkte att det var bäst att åka hit, säger Karlsson.

”Levde på sin talang”

Kontraktet med XV Piracicaba går ut i april och då väntas Paulinho ansluta till Hisingen. Klar för seriespel blir han först den 15 juli.

– Förra gången han var här levde han mer på sin talang, han är mer proffsig nu och vet att han är fotbollsspelare först och främst. Det kommer att bli jädrigt bra det här, säger Karlsson.