Säljs för tre milj – HIF får hälften

Foto: BILDBYRÅN
Walid Atta.
FOTBOLL

Övergången är bekräftad: Walid Atta lämnar allsvenskan.

Enligt uppgifter till Sportbladet delar Häcken och Helsingborg på övergångssumman – tre miljoner kronor.

– Jag vill inte kommentera några summor, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Tidigare i morse kunde Sportbladet berätta att Walid Atta lämnar Häcken för spel med turkiska Genclerbirligi. Nu bekräftar agenten Hasan Cetinkaya att affären är i hamn.

– Walid har genomfört läkarkontrollen och signat dokumenten, klubbarna har gjort klart med varandra. Det fanns en öppning i Walids avtal för att kunna lämna nu, det har varit bestämt sedan han kom till Häcken, säger Cetinkaya.

– Det är ett jättebra steg för Walid, han har förtjänat det här. Han har kvalitéer för att lyckas internationellt. Tanken var nog att han skulle tagit det här steget tidigare, men nu blev det den här sommaren i stället. Jag är väldigt glad för hans skulle och han kommer till en bra klubb i en bra liga.

Atta har missat inledningen av säsongen på grund av en meniskskada, men har jobbat sig tillbaka och var aktuell för derbyt.

– Han är fullt frisk och spelade förra veckan med U21. Han var aktuell för derbyt, men sedan dök det upp andra saker som sagt, säger Cetinkaya.

Helsingborg får hälften

Han flyttar direkt?

– Han kan träna med Genclerbirligi fram till att han blir spelklar när transferfönstret öppnar. Därför tyckte varken han eller Häcken att det fanns någon anledning för honom att stanna i Sverige.

Enligt uppgifter till Sportbladet får Häcken runt tre miljoner kronor för den 28-årige försvararen. Hälften av övergångssumman tillfaller dock Helsingborgs IF där han har spelat tidigare.

Atta har skrivit på ett miljonkontrakt med Genclerbirligi, det sträcker sig över tre år från och med nu.

– Jag vill inte kommentera några summor runt avtalen överhuvudtaget, säger Cetinkaya.