Frustrerad Gustafson byttes ut i halvtid

1 av 2
FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Simon Gustafson tappade humöret på planen – och var nära att dra på sig ett andra gult kort på kort tid efter duster med David Boo Wiklander.

Varför är du så arg, Simon? frågade C Mores Patrik Westberg.

– Jag är inte arg. Man måste han lite "balls" och stå upp för sig själv, säger han i halvtid.

Sedan byttes 20-åringen ut.

Simon Gustafson tappade humöret i matchen mot Norrköping.

I den första halvleken hamnade han i en duell med backen David Boo Wiklander i straffområdet. Gustafsson kastade en lång blick mot domaren och verkade vilja ha straff – men signalen uteblev.

Därefter blev det hetsigt mellan spelarna. Efter en het ordväxling fick Häckenspelaren gult kort av domaren Martin Strömbergsson.

– Jag varnade honom för olämpligt uppträdande. Han vet mycket väl varför. Det var på grund av vad han sa till Wiklader. Han sa ord som aldrig är okej, säger domaren till Sportbladet.

Men det tog inte slut där. Strax efter stod Gustafsson för en brysk satsning mot Boo Wiklander, men den frusterade mittfältaren klarade sig undan ett andra kort.

C Mores kommentator Patrik Westberg uppmärksammade att Gustafson inte tagit Boo Wiklander i hand och när han frågade om incidenten i halvtidsvilan sparade en märkbart irriterad Gustafson inte på krutet.

C More: Varför är du så arg och frusterad Simon?

– Jag är inte arg, svarade mittfältaren kort.

– Han köttar en armbåge i ryggen när jag inte är med. Jag säger en elak sak blir varnad. Men vi ska tydligen inte lägga fokus på domaren, så jag gör inte det, säger han.

"Måste stå upp för mig själv"

Att han får räkna med att vara uppvaktad var inget skäl till lugn enligt honom själv.

– Jo, absolut. Men va fan, det kan inte vara "one way" show. Jag måste stå upp för mig själv och kan inte bli ett offer på planen.

– Jag tycker att ni som ser och domaren ska ha förståelse för att när man får tre armbågar i nacken så kan jag inte bar stå upp och le och ta i handen med han som gör det. Man måste ha lite "balls" och stå upp för sig själv, säger han.

C More: Vi vet att det är mycket känslor där ute. Men i efterhand, man kanske ska ta i hand och gå vidare. De kommer köra hårt på dig i din karriär, det vet du...

– Tack för tipset.

När den andra halvleken startade var det utan Simon Gustafson på plan, då tränaren Peter Gerhardsson valde att byta ut talangen.

– Klart att det väger in i ett sånt beslut (humöret). Men hur mycket vet jag inte. Du pratar om stjärnor. Det finns inte många stjärnor på planen idag. Han var inte bättre än någon annan idag så jag tyckte att jag kunde byta ut honom, säger tränaren till C More.