Börjar tröttna på Hammarby

Rami Shaaban: ”Det är ganska komiskt”

FOTBOLL

CARSON, LOS ANGELES. Rami Shaaban börjar tröttna på Hammarbys oförmåga att skaka fram pengar.

– Det här är inget jag är van vid, det är ganska komiskt, säger Shaaban, 32, till sportbladet.se.

Foto: BILDBYRÅN
Rami Shaaban.

Landslagsmålvakten syftar på att han via sin agent Martin Dahlin under en längre tid varit överens med Hammarby om de personliga villkoren i ett fyraårskontrakt.

Fem miljoner

Trots det har Bajen fortfarande inte lyckats lösa honom från kontraktet med norska Fredrikstad. Prislappen som det spekuleras kring ligger på fem miljoner kronor, och de pengarna har Hammarby ännu inte lagt på bordet.

– Klubbar resonerar på olika sätt när de värvar och förhandlar med spelare. Hammarby får ju göra på sitt sätt, men det här är inget jag är van vid, om man ska vara diplomatisk. Det är ganska komiskt. Men det är bara att gilla läget, det är inget jag kan göra något åt, säger Shaaban när sportbladet.se träffar honom efter landslagets träning på Home Depot Center i Carson, strax utanför Los Angeles.

Att Rami vill till Hammarby råder inga tvivel om – samtidigt är han tydlig med att han inte kan vänta hur länge som helst.

”Måste planera säsong”

– Jag hörde något uttalande om att Hammarby inte har någon stress, att de har till 31 mars på sig (då transferfönstret stänger). Visst, men det är inte säkert att jag är tillgänglig till 31:a mars. Jag måste ju börja planera min säsong, säger Shaaban.

Rami väntas stå i mål när Blågult möter USA på lördag, och därefter återvända till Fredrikstad och försäsongsträningen.

– Jag är inställd på att resa hem till Fredrikstad efter lägret. Sedan får vi se vad som händer, säger Rami Shaaban.

Kan Hammarby leverera, dyker någon annan klubb upp eller blir det ett år till i Norge – ja, det återstår att se.

ARTIKELN HANDLAR OM