Hammarby kan köpa Shaaban – med danska pengar för Andersson

FOTBOLL

Ska en försäljning av Petter Andersson finansiera värvningen av Rami Shaaban?

Danska FC Midtjylland är beredda att betala nära tio miljoner kronor för Andersson – som tvekar om flytten är den rätta.

FC Midtjylland och Hammarby är överens om affären och Petter är inbjuden att förhandla om sitt personliga kontrakt. Ännu så länge är han dock kvar i Stockholm.

– Det finns ingen sådan resa planerad, säger informationschefen Urban Rybrink.

Enligt danska tidningen BT avvaktar Petter – som även följs av holländska Heerenveen samt FC Twente – det internationella transferfönstret som stänger om en vecka, sedan tar han ställning till FC Midtjyllands erbjudande.

”Inget nytt förslag”

En försäljning av Petter Andersson för uppemot tio miljoner kronor skulle rädda Rami Shaaban-affären som i går tog en ny vändning då Shaabans norska klubb Fredrikstad plötsligt öppnade för nya diskussioner om en affär.

– Men i dagsläget kan vi inte komma med något nytt förslag. Vi jobbar vidare på att försöka lösa det här. Det handlar om att hitta en finansiellt hållbar ekonomisk lösning, säger Eriksson som inte vill gå in på detaljer men enligt vad Sportbladet erfar handlar det om att göra en spelarförsäljning.