”Festade med Paris”

Spelarna berättar om lyxlägret i USA: ”Man kan kosta på sig att ha kul”

Foto: <B>OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE.</B>
Uppvaktad Paris Hilton hade bjudit till 27-årsfest i Las Vegas. Via kontakter kunde Mikkel Jensen ordna så att Hammarbyspelarna fick delta i firandet.
FOTBOLL

Vill du se ett allsvenskt lag under mars så åk till Portugal, Spanien eller Cypern.

Men som vanligt bryter Hammarby mönstret genom att välja bort de klassiska anläggningarna för stränderna, lyxbutikerna och kändisarna i Los Angeles, USA.

Och mellan alla träningspass har laget hunnit med att fira ett jubileum.

Paris Hiltons 27-årsdag.

Foto: Foto: Ulf Höjer
Lolo Chanko.

SMHI rapporterar att delar av Sverige upplever sin mildaste vinter sedan 1756, men det betyder inte att den allsvenska försäsongen är snäll. Sundsvall intensifierar sin fysträning för att nå ikapp konkurrenterna, Norrköpings Mats Jingblad rapporterar om frusna tår och Ljungskile får som enda allsvenska klubb försöka mäta spelarnas fysiska status utan hjälp av pulsklockor.

För Hammarby är problemen av en annan art.

– Vi har en stor golfbana här intill, man behöver inte ens lämna hotellet. Men jag spelar inte golf, så det är inget roligt för mig, säger mittfältaren Lolo Chanko.

Bästa minnet – mötet med Beckham

I morgon åker Hammarby hem från Los Angeles efter två veckors träningsläger. Laget gjorde sitt första joggningpass i en 20-gradig skymning, redan då visste de att matcher mot New York Red Bulls, Cal States University Dominguez Hills och Ventura Fusion väntade.

Inga respektingivande namn med tanke på att Djurgården möter FC Köpenhamn och IFK Göteborg tog sig an Manchester City och Liverpool, men USA-lägret handlar inte bara om att få tuff matchning. Det finns annat att göra i LA.

– Det jag minns bäst är när vi träffade Beckham, det kändes större än jag trodde att det skulle, säger Lolo Chanko.

Förutom stjärnmötet med Galaxys nuvarande och engelska landslagets forna affischnamn har Bajen prickat av en NHL-match, golftävlingar, strandfotboll och lyxshopping. För ledarstaben väntade en tripp till Venice Beach.

– Det var en helt galen strandremsa där alla spelar musik och mitt i allt står en kille i kalsongerna och slänger en metallkula upp och ner, säger fysansvarige Jan Mian.

Hur passade en svensk tränarstab in där?

– Alltså, folk rökte hasch så det bara ångade. Och på kvällen var vi på en bar där alla som kom in hade silikontuttar och botoxläppar. Så... ja, vi trivdes. Även om det var tragiskt.

”Det var skumt”

Medan ledarna njöt av strandlivet åkte halva spelartruppen till Las Vegas.

Men det som hände i Vegas stannar den här gången inte i Vegas: Lolo Chanko berättar att de redan första kvällen hamnade på hotellarvtagerskan Paris Hiltons födelsedagsfest.

– Ja, hon var där med sin syster och rapparen Fat Joe. I Vegas ser man festandet på ett annat sätt. Mikkel (Jensen) känner en kompis i Vegas som fixade så att vi fick komma dit. Vi satt i ett bås över alla andra, vi var vip.

Hur var det att festa med Paris Hilton på ert träningsläger?

– Oj, det var skumt. Man såg bara folk som gick fram till henne, alla tog bilder.

Du också?

– Nej, jag har ingen mobil med kamera.

Är ni allsvenskans glammigaste gäng?

– Svårt att säga. Jag tycker att man nu kan kosta på sig att ha kul också, en sån här resa hade vi inte gjort precis före allsvenskan.

Och allt var inte lika luxuöst. Västkustsolen gömde sig till slut, Red Bulls vann med 3–1 och gårdagens träning ställdes in eftersom en galen man med gevär gick runt i området.

Polishelikoptrar cirkulerade och en polisbil blockerade hela a-truppen från att komma in på träningsanläggningen Home Depot Center. Men Hammarby tog allt med ro och skippade träningen för en golfrunda. Samtidigt som amerikansk polis hittade den beväpnade mannen och märkte att han burit på en attrapp fixade spelarna en go kart-tävling.

Ytterbacken David Johansson vann.

FAKTA

Resan dag för dag

Sön 10/2: Ankomst till L.A

Mån 11/2: Två träningspass

Tis 12/2: Ett träningspass. I Stockholm presenteras Rami Shaaban som det färskaste nyförvärvet.

Ons–Tor 13–14/2: Träning.

Fre 15/2: Match mot Red Bulls. Bajen förlorar med 3–1. 12 spelare drar till Las Vegas i bil. Med var bland andra Mikkel Jensen, Lolo Chanko och Kristoffer Björklund. Övriga drar ner till Venice Beach. Fystränaren Janne Mian berättar på svenskafans.com om hur de hamnade på en klubb med porrstjärnor.

Lör 16/2: Lediga. Spelarna som är kvar i LA går på NHL-hockey. Ser Kings möta Calgary Flames och får mat och dryck i VIP-avdelningen. Extra målvaktsträning. Den första i Hammarby för Rami Shaaban.

Sön 17/2: Lediga. På vägen hem från Grand Canyon tar Kleber Saarenpää och Mikkel Jensen en helikopterfärd över Grand Canyon.

Mån–Tis 18–19/2: Träning. Petter Andersson stukar foten på träningen och hoppar på kryckor under dagen vilket orsakar en del oro bland fansen hemma.

Ons 20/2: Match mot Cal State University Dominguez Hills. Hammarby vinner med 3–0. Lolo Chanko gjorde ett riktigt drömmål på frispark.

Tor 21/2: Ett träningspass.

Fre 22/2: Anläggningen spärras av polis och träningen blir inställd på grund av att en gevärsman rör sig på området. I stället blir det en golfrunda för truppen.

Lör 23/2: Match mot Ventura Fusion. Hemfärd.

Sön 24/2: Tillbaka i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM