Gustavsson skällde ut egna laget: Sade att vi borde skämmas

FOTBOLL

Säsongen var på väg att rinna ut i sanden för Hammarby. Då samlade Tony Gustavsson sina spelare – och gav laget en rejäl utskällning.

– Jag sade att vi borde skämmas över att bära Hammarbytröjan, jag möttes av skam och tystnad, säger Gustavsson.

Hammarby förlorade bortamatchen mot Trelleborg den 27 april med 1–0. Resultatet fick konsekvenser när laget väl var hemma i Stockholm igen.

– Det är väldigt sällan som jag höjer rösten och skäller, men jag kände mig tvungen att markera vad jag tyckte. Att underprestera något så otroligt mycket är inte acceptabelt, säger Tony Gustavsson.

”Borde skämmas”

Vad sade du till spelarna?

– Jag sade att vi borde skämmas över att bära Hammarbytröjan, och att många borde ha svårt att sova med gott samvete. Jag fick tystnad och skam till svar, en naturlig och bra reaktion tycker jag.

Hårda ord från din sida.

– Ja, men det står jag för. Jag är fast beslutsam att bygga en vinnarkultur i Hammarby och då måste man ständigt prata om och sträva efter en maximal prestation. Jag behövde påminna spelarna om kravbilden.

Vari låg underprestationen spelmässigt?

– Kritiken är isolerad till bortaspelet och specifikt matcherna mot Gais och Trelleborg. Mycket mer konkret än så vill jag inte vara.